Teknoloji

Byte kaliteli içerikler için kesenin ağzını açtı

byte iş ortaklığı programı

“Vine’ın halefi” şeklinde tanımlanabilecek olan Byte, önümüzdeki nisan ayında başlatacağı iş ortaklığı programı çerçevesinde içerik üreticilerine toplamda 250 bin dolarlık bir ödeme yapacak. İlk etapta sadece 100 kişinin kabul edileceği programın katılımcıları özel bir değerlendirme sürecinin sonunda seçilecek. Byte’ın verdiği bilgiye göre; düzenli olarak paylaşım yapan, tam ekran portre videolar hazırlayan ve pozitif mesajlar veren içerik oluşturucuları partner programına kabul edilecek.

Şirket, seçtiği içerik oluşturucularına 30 günde bir izlenme sayıları doğrultusunda para ödeyecek. İçerik oluşturucuları izlenme sayılarına göre gruplandırılacak ve aynı grup içindeki tüm içerik oluşturucularına eşit bir meblağ dağıtacak. Byte’ın açıklamasında programın katılımcılarının kazanabilecekleri paranın miktarı konusunda bilgi verilmedi.

Byte’ın yeni iş ortaklığı programıyla “küçük ancak önemli” bir adım attığı söylenebilir. Vine’ın kurucularından biri tarafından hayata geçirilen Byte’ın karşısında TikTok gibi hâlâ büyüyen güçlü bir rakip bulunuyor. Ancak TikTok’un içerik oluşturucularına para kazanmaları için pek fazla fırsat vadetmemesi, Byte’ın profesyonel ve popüler isimleri çekmesine yardımcı olabilir.

250 bin dolarlık ilk paket, dört taksitle içerik oluşturucularına dağıtılacak. Bu dört ödemenin ardından daha fazla içerik oluşturucusunun dahil edildiği yeni bir program oluşturulacak. Şirket, 120 günlük periyotlarla yeni ödeme programları oluşturmayı planlıyor.

Byte, reklam gelirinin yüzde 100’ünü iş ortaklığı programına aktaracağının altını çizdi. Platformda gösterilen reklamların ana akışa veya video önlerine yerleştirilmediğini ve ayrı bir bölümde gösterildiğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER