Teknoloji

Vine’ın takipçisi Byte iş ortaklığı programının detaylarını paylaştı

byte iş ortaklığı programı

Vine’ın takipçisi olarak nitelendirebileceğimiz Byte, iş ortaklığı programı ile ilgili detayları paylaştı. Bu program sayesinde yapımcılara para kazanma imkanı ve aynı zamanda şirketle doğrudan iletişim, deneysel özelliklere erkenden erişim ve bunun gibi çeşitli avantajlar sunulacak.

Kısa şekilli video uygulaması Vine kurucularından Dom Hofmann tarafından geçen hafta içinde faaliyete geçirilmişti. Uygulamanın iOS ve Android versiyonları yurt dışında yayınlandı, ancak henüz Türkiye’ye açılmadı. Sensor Tower adlı ölçüm ve analiz şirketinin belirttiğine göre, uygulama dağıtıma çıktığı hafta sonu 780 bin indirme rakamına ulaştı.

Karşılaştıracak olursak, Byte’ın rakibi ve Türkiye’de de epey popüler olan TikTok, şimdiye kadar 1.5 milyar indirme rakamına ulaştı ve aynı hafta sonu 8.2 milyon kez indirildi. Ancak Byte’ın yeni iş ortaklığı programı TikTok karşısında ona bir avantaj sağlayacaktır. TikTok’un yapımcılarına para kazanma imkanı sunduğu bir programı henüz bulunmuyor.

Byte, uzun vadede planının gelirlerinin büyük bir kısmını yapımcılarla paylaşmak olduğunu kaydetti. Geri kalan küçük dilimi ise operasyonların ve işlerin yönetimi için kullanmayı planlıyor. İş ortaklığı programı davet usulü çalışacak, Byte yapımcılara katılmaları için davette bulunacak. Ne var ki, kullanıcılar da bu Google Form sayfası üzerinden talepte bulunabilirler.

İş ortaklığı programı başlangıçta sadece ABD’de geçerli olacak. Byte, önümüzdeki birkaç hafta içinde yapımcılara ulaşmaya başlayacağını ve gelecek iki ya da üç ay içinde başlangıç seviyesinde iş ortağı havuzunu kuracağını söyledi.

Havuzdaki para reklamlar sayesinde birikecek, ancak Byte bu reklamların Takip edilenler akışında gösterilmeyeceğini ya da Byte videolarının önünde çıkmayacağını kaydetti. Şirket, reklamlarının İnternet’teki insanları inceledikleri bir ürünü satın almaya ikna etmeye çalışmak için çevrimiçi olarak izleyen bir takip tekniği olan yeniden hedeflemeye de dayanmayacağını söyledi. Uygulama başlangıçta uygulanacak pilot süresi boyunca reklam gelirlerinin yüzde 100’ünü yapımcılarla paylaşacak.

https://twitter.com/byte_app/status/1223315575344111618

Reklam geliri, içerik oluşturucuların ne kadar ödeme alacağını belirleyecek bir görüntüleme parantez sistemine dayanacak. İçerik havuzları 120 günlük dönemler için geçerli olacak ve ödemeler de dört adet 30 günlük ödeme dönemleri içinde gerçekleştirilecek. Yapımcılar paylaşımlarının 30 günlük dönemler içindeki toplam görüntüleme sayısına bağlı olarak parantezlere yerleştirilecek. Her bir görüntüleme parantezindeki iş ortakları aynı tutarda ödeme alacak.

Uygulama henüz bir haftalık ve iş ortaklığı programı da henüz emekleme aşamasında olduğundan, Byte iş ortağı havuzlarının ve ödenecek miktarların başlangıçta düşük kalacağını söyledi. Buna rağmen, yapılanın cesaretlendirici bir başlangıç olduğunu ve uygulamanın yapımcılara verdiği değeri ve onların finansal durumlarını ciddi biçimde ele aldığını gösterdiğini söyleyebiliriz. Şirket, “Byte’ı yapımcılar için oluşturduk.” diye yazdı. “Daha fazla sayıda yaratıcıyı daha dengeli bir şekilde karşılamanın daha sağlıklı ve daha yaratıcı bir topluluğa katkıda bulunacağına inanıyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER