Ulaşım

BYD elektrikli otomobil pazarında Tesla’yı yakalamak üzere

BYD elektrikli otomobil pazarında Tesla’yı yakalamak üzere

Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD, satışlarda Tesla’yı yakalamak üzere. Reuters tarafından paylaşılan sayılara göre, şirket yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21’lik artışla 426 bin 39 elektrikli otomobil sattı. Bu da şirketin Tesla ile aradaki farkı kapatmayı sürdürdüğünü gösteriyor. Tesla bu dönemde 443 bin 956 elektrikli otomobil sevkiyatı gerçekleştirdi.

Bu sayılar BYD’nin dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi hâline gelme hedefinde iddialı olduğunu gösteriyor. Tesla’dan paylaşılan son rakamlar, şirketin teslimatlarında yıllık bazdaki düşüşün devam ettiğini gözler önüne sermişti. Üretimdeki düşüşün analistlerin beklentilerinin daha altında kalması da Tesla adına sevindirici bir gelişme olarak değerlendirilmişti.

Tesla’nın düşüşünde rol oynayan pek çok faktör var. Ancak bunların en büyüğü, şirketin uygun fiyatlı modeller üretmek yerine robotaksi ve Cybertruck gibi projelere odaklanması gibi görünüyor. BYD’nin elektrikli otomobilleri ise oldukça uygun fiyatlarla satılıyor. Şirketin ABD gibi pazarlara girmesi zor olsa da, diğer ülkelerdeki popülaritesi giderek artıyor. Bu noktada ABD’de Çinli elektrikli otomobillere uygulanan yüksek gümrük vergisi politikasının benzerinin Avrupa Birliği tarafından da uygulanacağını hatırlatmakta fayda var.

BYD elektrikli otomobil pazarında uygun fiyatlı seçeneklerin artmasını sağlayabilir

Çin BYD ile otomotiv sektöründeki elektrik dönüşümünde söz sahibi olmayı hedefliyor. BYD’nin yükselişini durdurmanın yolu ise daha uygun fiyatlı elektrikli otomobiller geliştirmekten geçiyor. Hyundai Kona ve Nissan Leaf gibi modeller, söz konusu yaklaşım çerçevesinde ortaya çıkarken; Tesla’nın uygun fiyatlı elektrikli otomobilinin 2025’in ikinci yarısından önce piyasaya çıkması beklenmiyor.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

BOYA Caster X1, yayın ve podcast için 1.454 TL fiyat avantajı sunuyor
BOYA Caster X1, yayın ve podcast için 1.454 TL fiyat avantajı sunuyor
Satın Al
Kodak Ektar H35, filmli fotoğrafçılığa 2.995 TL’den kapı açıyor
Kodak Ektar H35, filmli fotoğrafçılığa 2.995 TL’den kapı açıyor
Satın Al
Logitech Brio 100, görüntülü görüşmeleri 2.043 TL’ye taşıyor
Logitech Brio 100, görüntülü görüşmeleri 2.043 TL’ye taşıyor
Satın Al
ttec’in stantlı manyetik powerbank’i ödeme indirimiyle 1.474 TL’ye geliyor
ttec’in stantlı manyetik powerbank’i ödeme indirimiyle 1.474 TL’ye geliyor
Satın Al
Polk Signa Solo, TV diyaloglarını 7.429 TL’ye daha anlaşılır kılmayı hedefliyor
Polk Signa Solo, TV diyaloglarını 7.429 TL’ye daha anlaşılır kılmayı hedefliyor
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir. Satış ortaklığı açıklaması

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl