Eğlence

Burberry’nin 14 adet iPhone 5s ile kaydedilen defilesinin görüntüleri yayınlandı

Burberry 2014 ilkbahar-yaz kreasyonunu Londra Moda Haftası kapsamında düzenlediği bir defileyle görücüye çıkardı. Defileye ait 15 dakikalık video internetteki yerini alırken, söz konusu videonun 14 adet iPhone 5s tarafından kaydedilen görüntülerle oluşturulması ise işin teknoloji meraklıları bakımından ilgi çekici olan kısmını temsil ediyor.

burberry-defile-iphone5s-180913

Pocket-lint sitesine konuşan Burberry’nin kreatif direktörü Cristopher Bailey, iPhone 5s’lerden 9 tanesinin modelleri görüntülemek için podyuma, üç tanesinin hareketi yakalamak için bir rayın üzerine, bir tanesinin tüm hareketi görüntülemek için çatıya ve bir tanesinin de defileyi izleyen diğer ünlüleri görmek adına bir hareketli kamera aparatına yerleştirildiğini ifade etti.

14 iPhone 5s tarafından kaydedilen bu görüntüler daha sonra düzenlenerek tek bir videoda toplandı. 720p çözünürlüğündeki video Burberry’nin YouTube sayfası üzerinden paylaşıldı. Video kalitesinin yüksekliği dikkat çekerken, bu durumda çekim koşullarının tam kontrol altında olmasının önemli bir rol oynadığı düşünülüyor. Apple’ın endüstriyel tasarımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Jonathan Ive ile olan dostluğu sayesinde böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerini söyleyen Burberry’den Bailey, slow motion çekim modunun favorisi olduğunu sözlerine ekledi.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER