Teknoloji

Bu yüksek çalışma masası sesle hareket ettirilebiliyor – Video

vertdesk v3

Ayakta çalışmaya imkan sağlayan masalar Türkiye’de olmasa da, yurt dışında hatırı sayılır bir ilgi görüyor. Bu masaların taşıdığı motorlu mekanizma, onun istenen yüksekliğe ayarlanmasını sağlıyor. Bunun için tek bir düğmeye basmak yetiyor. Yeni çıkan bir masa ise, bu düğmeye basma işini sadece sesli komutla hâlletmeye izin veriyor.

552 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan VertDesk V3 with Voice Control adlı ürün, sesle etkinleştirilebilen bir ayakta çalışma masası. iPhone kullanıcıları masalarını sadece sesli komut vererek hareket ettirebilecekler. Bunun için ise eylül ayını beklemeleri gerekecek.

Her kullanıcının bu kadar yüksek seviyede rahatlığı isteyip istemeyeceğini bilmiyoruz. Eğer ayaktaysanız, her halükarda bir düğmeye de basabilirsiniz. Ancak sesli komut sayesinde, oturma ve ayakta durma pozisyonları için iki ayar atayabilirsiniz. Ayrıca meslektaşınız için iki ayar daha atayabilirsiniz. Ayrıca VertDesk, sahip olduğu fiziksel düğme sayesinde, “Hey Siri” diye seslenmeden de masa yüksekliğini değiştirmeye izin veriyor.

Bu arada VertDesk’in aktivite asistanı olarak adlandırabileceğimiz bir özelliği bulunuyor. Bu sayede masa, iPhone’unuza bildirim göndererek ayağa kalkmanız gerektiğini hatırlatıyor. Böylelikle siz ayağa kalkarken masanız da sizin ayakta çalışmaya devam etmeniz için yükselecektir.

VertDesk V3, müşterilerin internet üzerinden sipariş edebilecekleri ilk sesle etkinleştirilen masa olma özelliğini taşıyor. Ancak sesle kontrol işlevi doğrudan masaya iliştirilmemiş. Şirket, Bluetooth kontrol kutusunu bir eklenti olarak sunuyor. Bu da, VertDesk yapımcısı BOTD.com’un belirttiğine göre, VertDesk V3 ve RightAngle’ın NewHeights Series 4 masalarıyla uyumlu.

Aslına bakarsanız, RightAngle ürünleri de benzer şekilde sesle kontrol özelliği taşıyor. BOTD, her iki şirketin bu sesle kontrol özelliğini birlikte geliştirdiğini belirtiyor. BTOD, bu özelliği VertDesk V3’ün tüm yeni seri ürünlerine yıl sonuna kadar eklemeyi planlıyor. Android kullanıcıları için de bir uygulama bir ay veya biraz daha uzun zaman zarfında çıkacak.

Bu arada kendi sesle kontrol edilebilen masasını geliştirenler de var. Bir örnekte Amazon Alexa sesli asistan kullanılıyor. Diğer örnekte ise Google Asistan kullanılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER