Teknoloji

Almanya’nın tarihi zaferi Facebook’ta büyük ses getirdi

2014 Dünya Kupası’nın ev sahibi Brezilya ve Almanya arasında oynanan ilk yarı final maçı kelimenin tam anlamıyla tarihe geçti. Kupanın önemli favorilerinden biri olan ev sahibi Brezilya’nın Almanya karşısında hezimete uğraması dünyanın dört bir yanındaki futbolseverleri şaşkına çevirirken, Facebook verileri de bu şaşkınlığın en somut göstergesi oldu.

Almanya’nın Brezilya’yı 7-1 mağlup ettiği maç 2014 Dünya Kupası boyunca Facebook’ta en yüksek etkileşimin kaydedildiği maç unvanını aldı. Müsabaka boyunca dünyanın dört bir yanındaki 66 milyon insan maçla ilgili 200 milyon etkileşimde bulundu. Maçın en çok konuşulan olayı Sami Khedira’nın Almanya’yı 5-0 öne geçirmesi olurken, bunu Toni Kroos’un attığı Almanya’nın dördüncü golü ve yine Kroos’un attığı Almanya’nın üçüncü golü takip etti.

brezilya-almanya-2014-dunya-kupasi-facebook

Maçın Almanya cephesinde en çok konuşulan futbolcusu ilk golü atan Thomas Müller olurken, Brezilya’nın en çok konuşulan futbolcusu sahaya kaptan olarak çıkan ve maçın ardından gözyaşlarını tutamayan David Luiz oldu. Tarihi maç en çok Brezilya, ABD, Meksika, Endonezya ve Birleşik Krallık’ta konuşulurken, maça en yoğun ilgiyi 18-24 yaş arası erkekler gösterdi.

[Görsel – Tim Groothuis/Witters Sport USA Today]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER