Teknoloji

Brave tarayıcısının yeni bir AI asistanı var: Leo

brave leo

Brave, kullanıcıların istenmeyen reklamları ve izleyicileri otomatik olarak engelleyebilecekleri gizlilik odaklı bir tarayıcıdır. Bu internet tarayıcısı perşembe günü, Leo adlı yeni bir yapay zeka (AI) asistanını tanıttı.

Şirket, Leo’nun diğer AI sohbet botlarına kıyasla “eşsiz gizlilik” sunduğunu iddia ediyor. Aylar süren testlerden sonra Leo, Brave’in 1.60 sürümünü çalıştıran tüm masaüstü kullanıcıları için ücretsiz olarak kullanıma sunuldu. Leo’nun önümüzdeki birkaç gün içinde aşamalı olarak sunulacağı ve gelecek aylarda Android ve iOS’ta kullanıma sunulacağı belirtildi.

Leo’nun temel özellikleri

Leo’nun temel özellikleri, Bing Chat ve Google Bard gibi diğer AI sohbet botlarından çok farklı değil: çeviri yapabilir, soruları yanıtlayabilir, web sayfalarını özetleyebilir ve yeni içerik üretebilir. Brave, Leo’nun avantajlarının, şirketin gizlilik odaklı yaklaşımı ile uyum içinde olduğunu belirtiyor – sohbet botu ile yapılan konuşmalar kaydedilmiyor veya AI modellerini eğitmek için kullanılmıyor ve kullanımı için giriş bilgileri gerekmiyor. Ancak, diğer AI sohbet botları gibi, Brave, Leo’nun çıktılarının “potansiyel yanlışlıklar veya hatalar için dikkatli bir şekilde ele alınması” gerektiğini belirtiyor.

Leo’nun standart sürümü, Meta’nın Llama 2 büyük dil modelini kullanır ve varsayılan olarak ücretsizdir. Farklı bir AI dil modeline erişmeyi tercih eden kullanıcılar için Brave, ayrıca Anthropic’in AI asistanı olan Claude Instant’i içeren 15 dolarlık aylık bir abonelik olan Leo Premium’u da sunuyor. Bu, Anthropic’in Claude 2 büyük dil modelinin daha hızlı ve daha ucuz bir versiyonunu kullanıyor.

Brave’in CTO’su ve kurucu ortağı Brian Bondy, “AI güçlü bir araç olabilir ancak aynı zamanda veri gizliliği için artan endişeleri de beraberinde getirebilir ve gizlilik odaklı bir çözüme ihtiyaç duyulur” dedi. Brave, AI’yi kullanıcı gizliliği ile eşleştirmeyi taahhüt ediyor ve kullanıcılarına çevrimiçi zaman geçirdikleri yerde güvenli ve kişiselleştirilmiş AI asistanlığı sağlayacak.

Leo Premium’un ek özellikleri

Leo Premium kullanıcıları, daha yüksek kalitede sohbetler, yoğun kullanım sırasında öncelikli sıralama, daha yüksek oran sınırları ve yeni özelliklere erken erişim gibi ek avantajlara sahip olacaklar. Bondy, Leo’nun, birçok farklı modelin bu özelliğe takılabilmesi için inşa edildiğini ve zamanla daha fazla modelin sunulacağını ve kullanıcıların bunlar arasında seçim yapabileceklerini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER