Teknoloji

Brave tarayıcı, kendi gizlilik odaklı arama motoruna resim ve video arama özelliği ekliyor

brave summarizer chatgpt

Gizlilik odaklı bir web tarayıcısı olarak tanınan Brave, kendi geliştirdiği Brave Search arama motoruna resim ve video arama özelliği eklediğini duyurdu. Bu yeni özellik, kullanıcıların gizliliğini korumak ve sansür karşıtı bir duruş sergilemek adına tasarlandı.

Brave arama motorunda gizlilik ve erişilebilirlik odaklı gelişmeler

Perşembe günü yayımlanan bir basın açıklamasında Brave, bu yeni özelliğin, internet tarayıcısı tarafından kullanılan varsayılan arama motoru olan Brave Search’e eklendiğini belirtti. Bazı yetenekler, örneğin lisans türü ve en boy oranı gibi ileri düzey filtreler, hemen kullanılabilir olmayacak ancak “yakında” eklenecek.

“Brave içerisinde doğrudan resim ve video araması yapabilme yeteneği ile kullanıcılar artık daha öncekinden daha fazla içeriğe erişebilir.” diyen Brave, kullanıcıların artık kendi ekosistemleri içinde tüm aramaları gerçekleştirebileceğini ve bu sayede hız ve gizlilik açısından avantaj sağladıklarını belirtti.

brave

Daha önce Brave Search’teki resim ve video arama işlevselliği, Google ve Bing’e API çağrılarına dayanıyordu. Brave, bu yılın başlarında Brave Search için tüm üçüncü taraf API’lerle olan bağlantıları kesmiş, ancak kendi resim/video arama çözümünü geliştirirken kullanıcıları geçici olarak Google veya Bing’e yönlendirmek zorunda kalmıştı.

Brave, kendi arama çözümlerini geliştiriyor

Bu yeni özellikler, Brave’in Google ve Bing gibi popüler arama motorlarına olan bağımlılığını daha da azaltma hedefini destekliyor. Özellikle gizlilik konusunda duyarlı olan kullanıcılar için, bu internet tarayıcısının kendi geliştirdiği ve kontrol ettiği arama motoru kullanılarak yapılan aramaların, kullanıcının verilerini üçüncü taraf sağlayıcılara açmadan yüksek hız ve kalitede sonuçlar elde etmeyi sağlaması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER