Teknoloji

Boston Dynamics’in robotu bu sefer engelli parkurda koşuyor – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Herkesin favorisi olan robotlara ait videoları belirli aralıklarla görüyoruz. SoftBank’in sahibi olduğu Boston Dynamics, yeni bir videoyla robotlarının son marifetlerini sergilemeyi sürdürüyor.

Yeni yayınlanan ve yukarıdan izleyebileceğiniz videoda, iki ayaklı insansı robot Atlas önüne yerleştirilmiş bir kütük üzerinden zıplarken ve sonrasında da farklı yüksekliklere sahip bir grup kutunun üstüne seri hareketlerle çıkarken görülüyor.

Daha önce Google çatısı altında çalışmalarını sürdüren Boston Dynamics, SoftBank’a satılmasının ardından da çalışmalarını istikrarlı biçimde sürdürüyor. Boston Dynamics’in gelecekte, geliştirdiği bu robotlar için müşteri bulup bulamayacağı belli değil. Ancak yıllardır gördüğümüz videolar, bu robotların ciddi anlamda hareket ve algılama yeteneğini kazandığını gösteriyor.

Şimdi engelli parkur üzerinde koşu da Boston Dynamics’in insansı robotlarının yetenekleri arasına ekleniyor. Eğer görünüşte de dikkate değer değişiklikler yapılırsa, geleceğin gerçek anlamda insansı robotlarıyla tanışmamız işten bile değil.

İLGİLİ HABERLER