Teknoloji

Bose ilk Dolby Atmos destekli soundbar’ı Smart Soundbar 900’ü tanıttı

bose smart soundbar 900

Geçen hafta QuietComfort 45 kulaklıklarını tanıtan Bose, şimdi dikkatini ev sinema sistemlerine kaydırıyor. Şirket salı günü en yeni amiral gemisi soundbar’ı olan 899,95 dolarlık yurt dışı fiyatlı Smart Soundbar 900’ü tanıttı.

Bose soundbar’ları için bir ilk olacak biçimde, Dolby Atmos gibi özelliklerle; HDMI eARC, çok odalı Wi-Fi müzik çalma, AirPlay 2 ve hem Amazon Alexa hem de Google Asistan desteği gibi özelliklerle Bose’un en yeni soundbar’ı Sonos Arc ile rekabet etmeye hazır gibi görünüyor. Ayrıca, Sonos’un sunmadığı, Bluetooth üzerinden ses akışı özelliğine de sahip. Yurt dışında ön siparişler başlarken, ürün 23 Eylül’de satışa sunulacak.

Bose, Smart Soundbar 900’ün, şirketin konumsal sesi geliştiren tescilli “PhaseGuide” teknolojisi sayesinde “başka hiçbir hoparlörün kopyalayamayacağı bir gerçekçilik katmanı ürettiğini” iddia ediyor. Şirket, basın bülteninde “Dolby Atmos içeriği olmadığında, yatay uzamsal efektler de aynı derecede etkilidir ve dikey deneyimin yerini Bose TrueSpace teknolojisi devralır, sinyalleri bir tavan hoparlörü eklemeden ‘yükseklik’ eklemek için birleştirir” diyor.

bose smart soundbar 900

Sonos Arc’a benzer şekilde Smart Soundbar 900, TV’nize tek bir HDMI veya optik kablo ile bağlanır. Sony’nin en yeni premium Atmos ses sistemlerinden farklı olarak burada HDMI geçiş desteği sunulmuyor.

Smart Soundbar 900, etrafını saran metal ızgara ve kapasitif dokunmatik kontroller içeren cam üst yüzey ile siyah veya beyaz renklerle satışa sunulacak. Ayrıca, bu üst camın her iki tarafında da yukarı doğru konumlandırılmış Atmos sürücülerini fark edeceksiniz. Optimum surround deneyimi için Bose’un soundbar’ı, şirketin mevcut arka hoparlörleri ve subwoofer’ları ile uyumludur. Ancak bu elbette toplam paketin fiyatını biraz daha yükseltecektir. Ayrıca en başta bahsettiğimiz QC45’ler gibi kulaklıklarla özel dinleme işlevini etkinleştirebilirsiniz.ste

İLGİLİ HABERLER