Teknoloji

BMW Fossil’in desteğiyle akıllı saat pazarına giriyor

bmw elektrikli otomobil android auto

bmw fossilBMW Fossil’in desteğiyle yeni sulara yelken açmaya hazırlanıyor. Alman otomotiv devi, tecrübeli saat üreticisinin desteğiyle 2019’da saat ve akıllı saat pazarına merhaba diyecek.

BMW saatlerin tasarımında da söz sahibi olacak. Saatler Fossil’in önemli mağazalarının yanı sıra 4 bin BMW bayisinde satılacak. Hâli hazırda taraflar arasındaki anlaşmaya ilişkin diğer detaylar bilinmiyor.

Fossil için ünlü markalarla bu tarz anlaşmalar yapmak alışılmamış bir durum değil. Şirketin Wear OS işletim sistemli akıllı saat ürettiği markalar arasında Michael Kors, Diesel, Marc Jacobs ve Kate Spade gibi ünlü moda markaları bulunuyor.

Fossil’in başka markalar için ürettiği saatler arasında analog ve hibrit seçenekler de yer alıyor. Wear OS işletim sistemli akıllı saatler ise Android telefonlara veya iPhone’lara bağlanarak kullanıcılara kapsamlı yetenekler sunuyor.

Akıllı saatlerin görsel açıdan nasıl görüneceği konusunda henüz ortada somut bilgiler bulunmuyor. Ancak Fossil’in tecrübesi ve şirketin başka markalar için ürettiği diğer saatler şimdiye kadar genellikle olumlu yorumlar almıştı.

BMW Fossil tarafından üretilen ilk akıllı saatlerini 2019’un mart ayında Baselworld fuarında sergileyecek. BMW ve Fossil arasındaki anlaşma ise 2023’e kadar devam edecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER