Ulaşım

BMW’nin CE 02 elektrikli scooter’ı şehir içi ulaşıma odaklanıyor

bmw ce 02

BMW, elektrikli motosiklet serisini genişletiyor. Aslında doğruyu söylemek gerekirse, burada bahsettiğimiz, daha çok elektrikli scooter serisi. Yeni geliştirilen CE 02 modeli, kısa süre önce piyasaya sürülen CE 04 modelinden daha küçük olup, genç alıcıları hedef alıyor.

Aslında BMW, bu yeni modeli bir scooter olarak adlandırmak istemiyor. Bunun yerine, “eParkourer” ismini kullanmayı tercih ediyor. Belki biraz ağız dolusu bir terim ve evet, çoğunlukla pazarlama hileleri, ancak CE 02, içerisinde EV güç ünitesi olan daha zarif bir Honda Rukus versiyonu gibi görünüyor.

BMW CE 02 menzil bilgileri

BMW, 11 kW versiyon için 90 kilometrenin üzerinde bir menzile sahip olduğunu belirtiyor ve maksimum hızının saatte yaklaşık 100 kilometre olduğunu söylüyor. Dolayısıyla CE 02, şehir içi ulaşım kaynağı olarak tasarlandı. Fiyatı ise hedef fiyattan önce 7.599 dolar olarak belirlendi. Daha büyük, daha güçlü ve daha uzun menzilli olan CE 04 modeli ise 12.700 dolar fiyat etiketiyle beklentileri belirlemekte yardımcı oluyor.

BMW ayrıca, hız, hız limiti, vites (benzinli motosikletler için) ve dönüş-dönüş yönergelerini gösteren Motorrad eşlikçi akıllı gözlüklerini de sergiledi. Gözlükler, Motorrad uygulamasını kullanan şirketin mevcut motosiklet serisiyle uyumlu olarak çalışır ve henüz bir fiyatı yok.

CE 02, 2024 baharında piyasada olacak, akıllı gözlükler ise bu yaz satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER