Ulaşım

BMW araç içi özellikleri abonelik paketiyle sunmak istiyor

bmw
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Alman otomotiv devi BMW, ConnectedDrive Store isimli uygulama mağazasının gelişimine paralel olarak yeni bir model uygulamayı planlıyor. Şirket, bazı donanım ve yazılım özelliklerini abonelik paketleri çerçevesinde sunmayı istiyor.

BMW’den abonelik servisinin nasıl işleyeceği konusunda şimdilik detaylı bir açıklama gelmiş değil. Ancak genel olarak şirketin bazı sürüş desteği ve konfor özelliklerini düzenli olarak ödenen bir ücret karşılığında sunmayı planladığı söylenebilir. BMW’nin üzerinden para kazanmak istediği özellikler, otomobil satın alındığında kullanıma hazır olacak. Ancak kullanıcıların ConnectedDrive Store üzerinden bu özellikler için ödeme yapması gerekecek.

Alman otomotiv devi, bu yaklaşımını müşterilerine maddi açıdan esneklik sağlayacak bir fırsat olarak görüyor. Örneğin, araç sahipleri koltuk ısırma özelliği için sadece kış aylarında ödeme yapıp kış aylarında bu özelliği devredışı bırakabilecek. İkinci el BMW’lerde ise otomobilin yeni sahibi, sunulan özellikler arasından kendi tercihine göre seçim yapabilecek.

Ancak müşteri açısından bakıldığında BMW’nin zaten pahalı olan otomobillerinden biraz daha para kazanmak istediği rahatlıkla söylenebilir. Türkiye gibi BMW’lerin neredeyse 300 bin TL’den başlayan fiyatlarla satıldığı bir ülkede, özellikler için ekstra para ödeme fikri çok hoş karşılanacak gibi görünmüyor.

BMW bu tarz uygulamaların yabancısı olan bir şirket değil. Alman otomotiv devi, otomobillerinde Apple CarPlay hizmetinin kullanılabilmesi için ilk etapta 80 dolarlık bir yıllık ücret talep etmişti. Şirket, araç sahiplerinden gelen tepkinin ardından ücret talebinden vazgeçmişti.

İLGİLİ HABERLER