Teknoloji

Blogspot’a erişim engellendi mi? (güncellendi)

blogspotTürkiye’deki pek çok internet kullanıcısı, dün akşam saatlerinden bu yana Google’ın sahibi olduğu blog platformu Blogspot’a erişimde sıkıntı yaşıyor. Turkey Blocks sitesinin haberine göre, söz konusu sıkıntı, Blogspot için uygulanan erişim engellemesinden kaynaklanıyor.

Turkey Blocks’un haberinde platform için engel sayfalarının Türk Telekom ve Uydunet gibi internet servis sağlayıcıları tarafından aktive edildiği belirtiliyor. Türk Telekom’un mobil şebekesi üzerinden de platforma erişilemiyor. Turkcell, Turkcell Superonline ve Vodafone’un şebekelerinde ise henüz platforma erişim konusunda bir problem yaşanmıyor. Ancak alınan bir karar varsa bunun gün içinde söz konusu operatörlerin hizmetlerine yansıması ihtimaller dahilinde yer alıyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun internet sitesindeki sorgu bölümü üzerinden gerçekleştirdiğimiz sorguda, şu an için Blogspot’a erişim engeli konusunda alınmış bir karara rastlanmıyor. Google tarafından Blogspot üzerindeki sitelerdeki içerikleri yönetmek için kullanılan Blogger.com platformuna erişim konusunda şu anda bir sıkıntı yaşanmazken, farklı alan adlarında tutulan bloglara ulaşmakta da şu aşamada bir problem görülmüyor.

Blogspot Türkiye’de kişisel internet sayfası sahipleri ve kurumsal içerik yayıncıları arasında oldukça popüler bir platform. Ülkedeki bazı blog sahipleri ve bağımsız yazarlar, bu platform üzerine kurdukları sayfaları üzerinden ciddi gelirler elde ediyor. Bu da platforma uygulanan veya uygulanacak olan bir erişim yasağının pek çok kişi için ekonomik problemlere de yol açabileceği anlamına geliyor.

Güncelleme: Son gelen haberlere göre, Türk Telekom ve Uydunet kullanıcıları da platforma erişebiliyor. Turkey Blocks’un haberine göre, söz konusu servis sağlayıcılarında Blogspot için uygulanan erişim engeli kaldırıldı.

İLGİLİ HABERLER