Teknoloji

Blogger’a eklenen Google+ sekmesi iki sosyal ortamı birbirine bağlıyor

Google’ın sosyal ağ servisi Google+’yı hayatımıza daha fazla sokma girişimleri devam ediyor. Son olarak Blogger kontrol paneline yeni bir Google+ sekmesi eklendi. Bu sayede kullanıcılara marka, şirket veya diğer kuruluş bloglarını Google+ profilleriyle bağlama, bu sayede çevrimiçi kimlikleri birleştirmede bir adım atma fırsatı sunuluyor.

Eğer kendi adınız dışında ada veya markaya sahip olan bir blog yazıyorsanız, bu yeni Google+ sekmesini kullanarak yazdıklarınızı Google+ hesabınıza bağlayabilir, böylelikle Google’ın söz konusu blogdaki yazıların size ait olduğunu anlaması konusunda çok önemli bir adım atabilirsiniz. Aslında Google kimin kime ait olduğunu yeteri kadar iyi biliyor, ancak bu şekilde bir bağlama işlemine girişirseniz, söz konusu blog yazılarının Google arama sonuçlarında listelenmesi durumunda ilgili sonuçta sizin Google+ profilinize bağlantının verilmesi, ayrıca profil fotoğrafınızın gösterilmesi de olası. Bu durum kullanıcıların gözünde sizinle ilgili arama sonucunun daha güvenilir ve daha dikkat çekici hâle gelmesi anlamına da geliyor.

Bir blogu Google+ profiline bağlamak isteyenlerin yapmaları gereken tek şey Google+ sekmesi altındaki adımları takip etmek. Hangi blogların bağlanacağını belirleyip 1-2 kez çıkacak kutucuklara tıklamak bağlantı işleminin tamamlanmasını sağlayacaktır. Bu arada söz konusu blogların Google+’yı kullandığınız Google hesabının altında bulunması söz konusu paylaşımın düzgün bir şekilde işlemesi konusunda daha yararlı olacaktır.

İlgili >> Blogger

İLGİLİ HABERLER