Teknoloji

BlackBerry’nin kurucusu dikkatini kuantum teknolojilerine yoğunlaştırdı

BlackBerry’nin kurucusu ve eski CEO’su Mike Lazaridis eskiden RIM olarak bilinen şirketin başından ayrıldığından beri dikkatini kuantum teknolojisine yoğunlaştırdı. Lazaridis, RIM’i birlikte kurduğu kişiler arasında yer alan Doug Fregin ile birlikte 100 milyon dolarlık bir fon kurdu. Bu fon kuantum biliminde çığır açacak, aynı zamanda ticari potansiyel de taşıyan projelerin peşine düştü. Quantum Valley Investments olarak adlandırılan bu fonun faaliyete geçmesinden önce Lazaridis, merkezi Ontario Waterloo’da olan Quantum-Nano Merkezi’ni de kurmuştu.

rim-blackberry-mike-lazaridis

Bloomberg’e konuşan Lazaridis, yeni bir teknoloji temeline, yeni çığır açıcı teknolojiler, yeni ürünler ve servislerle yeni bir değer döngüsünün yaratılmasına ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Yönetici, bu noktada kuantumun önemli bir temel teşkil edeceğine inandıklarını ve sonuç olarak buna yatırım yaptıklarını kaydetti. Lazaridis’in bu yola girerken Star Trek’ten ilham aldığını düşünmemek elde değil. Yönetici, Star Trek’te gördükleri bilgisayar, sesle komut, ses tanıma, iletişim aletleri gibi çoğu cihazın ve geleceğe dair öngörünün gerçeğe dönüştüğünü söyledi. Bundan sonraki dönemde, kuantum sensörler aracılığıyla elde edecekleri hassasiyet, seçicilik ve çözünürlüğün kuantum seviyesinde çığır açıcı yenilikler görmemizi sağlayabileceğini sözlerine ekledi.

Wall Street Journal’ın haberine göre Quantum Valley Investments ilk anlaşmasını yapmış bile. Ancak Lazaridis, Bloomberg’e verdiği röportajda bu yatırımın ayrıntılarına değinmiyor. Araştırmacıların gerçekten taşları yerinden oynatacak buluşlarla kendilerine geldiğini ve kendilerinin de bunlarda potansiyel gördüklerini kaydetti. Ayrıca Lazaridis yaptıkları işin risk sermayesinden farklı olduğunu, kendilerine gelen projelerin evin garajında veya yurt odasında geliştirilecek türden olmadığını vurguladı.

İlgili >> Bloomberg West, Bloomberg, Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER