Teknoloji

BlackBerry’nin iş gücünde yüzde 40’lık bir kesintiye gideceği söyleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni üst sınıf telefonu Z30’u resmen duyuran BlackBerry için zor zamanları geride bırakmak pek kolay olmayacağa benziyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, Kanadalı şirket iş gücünde yüzde 40’lık bir kesintiye gitmeye hazırlanıyor. Bu da kaba bir hesapla 12 bin 700 çalışanın bu durumdan etkilenebileceği anlamına geliyor.

blackberry-logo-180613

İşten çıkarma haberlerine ilişkin BlackBerry’den bir açıklama gelmezken zor günler geçiren şirketin bir bütün halinde veya parça parça bir satış için alıcı peşinde olduğu son dönemlerde yüksek sesle konuşuluyor. Şirketin nispeten daha dengeli olan BBM gibi operasyonları pazar payı kazanmak adına ayrı bir yapı altında yürütmesi de ihtimaller arasında sayılıyor.

İş gücünde kesintiye gitmenin şirket adına akıllı telefon işletim sistemi pazarındaki eski günlerine dönmeye bir katkı sağlayabileceği düşünülüyor. Son yıllarda iOS, Android ve Windows Phone’un arkasında kalan BlackBerry’nin ABD akıllı telefon pazarındaki payı son iki yıl içinde yüzde 14’ten yüzde 3’e gerilemiş durumda.

The Wall Street Journal’ın haberinde işten çıkarma sürecinin yaz mevsimi içinde başladığı ve ilk etapta satış ve Ar-Ge departmanlarına odaklanıldığı belirtildi. Şirket 2012’de de BlackBerry 10’un hazırlık sürecinde 5 bin kişiyi işten çıkarmıştı. Son işten çıkarma haberleri BlackBerry’nin direktörler kurulu üyesi Bert Nordberg’in şirketin geleceğine ilişkin çıkarımlarının gerçeğe dönüşebileceğine dair bir işaret olarak değerlendiriliyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER