Manşetler

Vodafone UK’nin bugün İngiltere’de satmaya başlayacağı söylenen BlackBerry Z10’un ambalajı da görüntülendi

Bu akşam saatlerinde resmi tanıtımının yapılmasını beklediğimiz BlackBerry 10 işletim sistemi ilk olarak sadece dokunmatik ekranlı cihazla kullanıcılarla buluşacak. Hemen ardından yine bu akşam tanıtılacak hem dokunmatik ekranlı hem de QWERTY klavyeli telefon da piyasaya giriş yapacak. Sadece dokunmatik ekranlı BB10 cihazının BlackBerry Z10 adıyla çıkacağı bir süredir konuşuluyordu. The Verge sitesinin ulaştığı son fotoğraflar ve kanıtlar bunu destekliyor. Dahası, İngiltere’de faaliyet gösteren Vodafone’un BlackBerry Z10’u tanıtımdan hemen sonra piyasaya süreceğini de işaret ediyor.

blackberry-z10-ambalaj-300113  Bu “hemen sonra” tanıtımı çok yakın, öyle ki ilk BlackBerry 10 telefonunun bu akşam yerel saatle 5’te İngiltere’de piyasada olacağı söyleniyor. Bu durum dünyanın diğer noktalarında da BlackBerry Z10’un bugün çıkacağı anlamına gelmiyor. Ancak RIM’in BlackBerry 10 cihazlarını tanıtımdan hemen sonra piyasaya sürme konusunda ne kadar istekli olduğunu ve hızlı hareket edeceğini görüyoruz.

blackberry-z10-vodafone-uk-300113Vodafone UK’nin çalışanlarına gönderdiği bilgi notunda ilk olarak siyah renkli BlackBerry Z10’un çıkacağı, bunu şubat ortalarında beyaz renkli versiyonun izleyeceği kaydediliyor. Bu arada İngiltere’de faaliyet gösteren telefon mağazası Phones4u’nun bir tanıtım materyaliyle birlikte beyaz renkli modelin ayrıntıları da ortaya çıktı. Bu durum Vodafone’un beyaz renkli modeli şubat ortasında satmaya başlamasının kendisine özel bir durum olabileceği ihtimalini de akıllara getiriyor.

blackberry-z10-phones4u-300113

Bu arada CrackBerry sitesi de BlackBerry Z10’un ambalajının fotoğrafını paylaştı. Son zamanlarda akıllı telefonların sahip olduğu küçük boyutlu ve sade ambalajların çizgisini izlediğini gördüğümüz bu ambalajda ürün modeli büyük karakterlerle, oldukça açık bir şekilde gösteriliyor.

İlk BlackBerry 10 cihazının Türkiye’ye ne zaman geleceği konusunda elimizdeki tek somut bilgi Avea’nın bu ayın başlarında yaptığı açıklama. Buna göre Avea dokunmatik ekranlı BlackBerry telefonunu şubat sonunda Türkiye’ye getirecek. Diğer operatörlerden BlackBerry 10 cihazlarını satıp satmayacakları şeklinde resmi bir açıklama gelmedi, ancak BlackBerry 10 cihazlarının Türkiye’de üç operatör tarafından da satılacağını biliyoruz.

İlgili >> CrackBerry, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER