Manşetler

BlackBerry 2014 birinci çeyrek finans raporunu açıkladı

BlackBerry 1 Haziran 2013 tarihinde sona eren ve 2014 birinci mâli çeyrek yıl olarak adlandırılan üç aylık döneme ait finans raporunu açıkladı. 3.1 milyar dolar gelirden 84 milyon dolar zarar açıklayan şirket bir önceki çeyrek yılda 2.7 milyar dolar gelirden 94 milyon dolar kâr elde etmişti. Her ne kadar zarar açıklanmış olsa da, şirketin gelirler bakımından yukarı doğru bir hareket içinde olduğu görülüyor. Bu arada şirket kasasında bulunan 3.1 milyar dolar nakitle son üç yılın en iyi pozisyonunda bulunuyor.

blackberry-logo-180613

Akıllı telefon sevkiyatlarıyla birlikte BlackBerry’nin konumu uzun zaman sonra ilk kez kuvvetlenmişti. Art arda beş çeyrektir düşen satışlarına ardından geride kalan son çeyrekte dünya çapında cihaz sevkiyatları 6 milyondan 6.8 milyona yükseldi. Bunların kaç tanesinin BlackBerry 10 cihazı olduğunun belirtilmemesi satışların pek de istenen seviyede olmadığı izlenimi uyandırıyor. Çünkü şirket bir önceki çeyrek raporlarında sattığı akıllı telefonların yüzde 17’lik kısmının BlackBerry 10 ile çalıştığını açıklamıştı. Toplam abone sayısı da 72 milyon olarak kaydedildi. Bu rakam 2013 mâli yıl dördüncü çeyrekte 76 milyon, üçüncü çeyrekte ise 79 milyon olarak kaydedilmişti.

Umudunu yeni işletim sisteminin başarısına bağlayan BlackBerry için geride kalan çeyrek büyük önem taşıyordu. Ne de olsa, bu çeyrek BlackBerry Z10’un bütün bir süre boyunca piyasada kaldığı ilk çeyrekti. BlackBerry Q10 ise çeyreğin sonunda çıktığı için tablolara çok fazla katkıda bulunmamıştır. QWERTY klavyeli telefonun etkilerini görmek için içinde bulunduğumuz çeyreğin rakamlarını beklemek gerekiyor.

İlgili >> BlackBerry, The Verge

İLGİLİ HABERLER