Teknoloji

BlackBerry üretici iş ortaklarından bir tanesini kaybetmek üzere

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry için tek sorun finansal durum değil gibi görünüyor. Şirketin üretim iş ortaklarından biri olan Jabil, yatırımcılarını ikinci büyük müşterisini kaybetmek üzere olduğu uyarısını yaptı.

blackberry-logo-180613

AllThingsD’nin haberine göre Jabil CEO’su Mark Mondello çarşamba günü gerçekleştirilen mali telekonferans oturumunda, BlackBerry ile yolları ayırmaları ihtimalinin çok güçlü olduğunu söyledi, şu anda ilişkiyi nasıl sonlandırabileceklerine dair tartışmaları yaptıklarını sözlerine ekledi.

BlackBerry’nin Jabil’in işlerinin yüzde 12’lik dilimini oluşturduğunu söyleniyor. Kanadalı şirket bu oranla Apple’ın yüzde 19’luk payının ardından ikinci sırada geliyor. AllThingsD, Jabil’in BlackBerry ile ilişkisini sonlandırmak için etkin şekilde çalıştığını, ancak Jabil’in bunu zorda olan akıllı telefon üreticisiyle ilişkileri bilerek kesmek istediği için mi, yoksa kaybedilmesi kaçınılmaz müşterinin yaratacağı etkileri azaltmak için yaptığı planlama doğrultusunda mı yaptığı tam olarak bilinmiyor.

Eğer Jabil BlackBerry ile ilişkileri gerçekten sonlandırma niyetindeyse, bu durum BlackBerry’nin durumunun görünenden daha da kötü olabileceği izlenimini uyandırır. Ne var ki, Mondello’nun şirketinin BlackBerry’nin de ihtiyaçlarını karşılayacak bir yola doğru ilerlediğini söylediği belirtiliyor.

BlackBerry’nin mevcut durumu hakkında daha net bilgiler duymak isteyenlerin biraz daha beklemeleri gerekecek. Aslında şirketin bu gün içinde düzenleyeceği telekonferans oturumuyla finansal durumunu açıklaması bekleniyordu, ancak bu toplantı satış teklifi nedeniyle iptal edildi. Ancak BlackBerry’nin finans raporunun bugün içinde açıklanması bekleniyor. Bu finans raporu, BlackBerry’nin borsadan çekilmeden önce açıkladığı son tablolardan bir tanesi olacak.

İlgili >> AllThingsD, BlackBerry

İLGİLİ HABERLER