Teknoloji

BlackBerry telefonları yeni bir üretici ile geri dönüyor

blackberry android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry bundan 15 yıl kadar önce mobil telefon pazarının liderlerinden ve simge markalarından bir tanesiydi. Ne var ki, 2010’lu yıllardaki akıllı telefon rekabetinde ayakta kalamadı ve ortadan yavaş yavaş kayboldu. Şirket şu sıralar kurumsal çözümlere odaklanırken akıllı telefon üretimi için de markasını lisanslamayı sürdürüyor.

2016 yılında TCL markanın lisansörlerinden bir tanesi olmuş ve aralarında KEYone, KEY2 ve KEY2 LE‘nin de bulunduğu çeşitli telefonlar çıkarmıştı. Bazı bölgesel iş ortakları da çeşitli modeller ile markanın varlığını sürdürmesine destek vermişti. TCL’in anlaşması sona erdi ve bu boşluğu da yeni bir üretici iş ortağı dolduruyor.

OnwardMobility BlackBerry ile gerçekleştirdiği lisans anlaşmasını duyurdu ve Foxconn’un iştiraki olan FIH Mobile ile birlikte bu markayı taşıyan telefonları çıkaracak. Şirketin gelecek nesil BlackBerry markalı telefonları tasarlama, geliştirme ve üretme hakkı bulunuyor.

Gelecek telefonun fiziksel klavyesi ve 5G bağlantısının bulunacağı doğrulandı. BlackBerry telefonları genellikle klavyeleriyle ünlüdür. Dokunmatik ekranlı telefonların baskın olduğu pazarda hâlâ azınlık da olsa fiziksel klavyeli telefonları tercih eden bir tüketici kitlesi bulunuyor.

Daha önce TCL tarafından üretilen tüm telefonlar orta segment üyesi olmuştu. Son birkaç yıldır amiral gemisi telefon seviyesinde bir ürün görmedik. Bir sonraki telefonun da orta segment mensubu olması kuvvetle muhtemel görünüyor.

OnwardMobility CEO’su Peter Franklin, “Kurumsal profesyoneller, kullanıcı deneyiminden ödün vermeden üretkenliği mümkün kılan güvenli 5G cihazları için istekliler. BlackBerry akıllı telefonlar iletişimi, gizliliği ve verileri korumalarıyla bilinir.” dedi.

Kanadalı teknoloji şirketi BlackBerry, güvenlik çözümleriyle de tanınıyor. Marka, koruma çözümleriyle biliniyor ve dünyanın dört bir yanında devletler, güvenli iletişim için BlackBerry yazılımına ve donanımına güveniyor.

İLGİLİ HABERLER