Teknoloji

BlackBerry Key2 LE tanıtıldı: Snapdragon 636 işlemci, çift arka kamera

blackberry key2 le 5g telefonlar

blackberry key2 leBlackBerry markalı akıllı telefonların üreticilerinden TCL Communications, amiral gemisi olarak tanımlanabilecek BlackBerry Key2 modelini geçtiğimiz aylarda tanıtmıştı. BlackBerry markasıyla özdeşleşen fiziksel klavyeyi kapasitif dokunmatik ekranla tamamlayan telefon, kullanıcılarına üst orta sınıf bileşenleri yurt dışında 650 dolar gibi bir fiyat karşılığında sunmuştu. TCL, daha az bir para ödeyerek BlackBerry deneyimi yaşamak isteyenler için BlackBerry Key2 LE modelini görücüye çıkarttı.

Key2 LE, görsel açıdan daha pahalı olan kardeşine fazlasıyla benziyor. Ana malzeme tercihi alüminyumdan polikarbona çevrilirken, telefonun arka panelindeki dokulu yüzeyin oldukça kuvvetli bir tutuş sağladığı belirtiliyor.

Telefonda QWERTY klavyenin üzerinde bulunan 4.5 inç büyüklüğündeki ekran, kullanıcılara 3:2 görüntü oranı sunuyor. Key2 ile aynı yenilenmiş klavyeyi barındıran telefonda klavyenin tuşlarının KEYone modeline kıyasla yüzde 20 oranında daha uzun olması, klavyeyle yazı yazma deneyimini kolaylaştırıyor. Speed Key adını taşıyan tuş kullanıcılara 52 adet kişiselleştirilebilir kısayola hızlı erişim imkanı sağlıyor. Parmak izi tarayıcısı ise yine klavyenin boşluk tuşuna entegre edilmiş biçimde geliyor.

BlackBerry Key2 LE 1.8 GHz Qualcomm Snapdragon 636 yonga seti taşıyor. Bu yonga setine 4 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara 32 ve 64 GB olmak üzere iki seçenek sunuluyor. MicroSD kart desteğiyle dahili depolama alanı genişletilebiliyor. Snapdragon 660 ve 6 GB RAM taşıyan Key2 daha güçlü bir model olsa da, Key2 LE de kendi ayakları üzerinde durma konusunda sorun yaşamayacak gibi görünüyor.

Akıllı telefonun arkasında çift lensli bir kamera modülü bulunuyor. 13 megapiksel çözünürlüklü ana lensi 5 megapiksel çözünürlüklü ikinci lens destekliyor. İkinci lens ile kullanıcılar bokeh efektli portre fotoğrafları çekebiliyor. Telefonun önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü kamera yer alıyor. BlackBerry Key2 LE ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3000 mAh kapasiteli pilinden alıyor.

BlackBerry Key2 LE, kutusundan Android 8.1 Oreo yüklü olarak çıkıyor. İşletim sistemini BlackBerry Hub arayüzü tamamlıyor. Bu arayüz kurumsal odaklı BlackBerry deneyiminin ve güvenli BBM iletişim çözümünün merkezini oluşturuyor. Kullanıcıların sadece parmak izleriyle erişebildikleri bir güvenli klasör sunan Locker özelliği de Key2 LE’de mevcut olanlar arasında bulunuyor. DTEK güvenlik servisi de telefonda yerini alıyor.

BlackBerry Key2 LE, yurt dışında eylül ayının başlarında satışa sunulacak. Telefonun 32 GB versiyonu için 399 dolar, 64 GB versiyonu içinse 449 dolar ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER