Manşetler

BlackBerry Key2 daha iyi bir QWERTY klavye ile geliyor

blackberry key2

blackberry key2

BlackBerry Mobile, en son ürünü BlackBerry Key2’nin üstündeki örtüyü nihayet kaldırdı. Yepyeni bir klavyeyle gelen bu telefon ilk KeyOne modelinden birtakım unsurları ödünç alıyor, ancak eksik kalan yanlarını da tamamlıyor.

Klavyeden başlayacak olursak, bu yıl tasarımcılar KeyOne’ın klavyesine yönelik gelen; tuşların biraz küçük ve parlak olduğu, yeteri kadar basılabilir olmadığı şeklindeki geri bildirimleri dikkate almışlar gibi görünüyor. BlackBerry Bold’un klavyesinin tuşlarından ilham alan tasarımcılar, yüzde 20 oranında daha büyük, kare şekilli ve memnun edecek bir basma hissi veren klavye tasarlamışlar.

Günlük kullanımda fark yaratacak, Speed Key adlı yepyeni bir tuş getiriliyor. Ayarlanabilir klavye kısayollarıyla birlikte kullanıldığında, uygulamalar arasında geçiş sürecini saniyeler kadar azaltıyor, ana ekrana gitmeden istediğiniz uygulamaya anında geçmenizi, uygulama menüsüne erişmenizi veya çoklu görev ekranına atlamanızı sağlıyor.

blackberry key2

Tasarımda iyileştirmelerin yapıldığı tek alan klavye değil. KeyOne’ın kaba ve yuvarlatılmış çerçevesi yerine, Key2’de daha ince ve kare şekilli bir tasarım tercih ediliyor. Kasayı inceltmek ve 7 serisi alüminyuma geçiş yapmak cihazın KeyOne’dan dikkate değer miktarda hafif olmasını da sağlıyor.

Arkada kullanılan elmas desenli yüzey telefona daha rahat tutuş imkanı sağlıyor. Burada 12 megapiksel çözünürlüklü ikili kamera sistemi var ve bu sistem paslanmaz çelikten yapılmış, hap şekilli bir çerçeveyle çevreleniyor. Bu ikili kamera sistemi sayesinde klasik alan derinlikli portre modu kullanılabiliyor. Ayrıca detay kaybı olmaksızın iki kat optik yakınlaştırma da yapılabiliyor.

BlackBerry cihazları her zaman işleri verimli biçimde yapmalarıyla bilinir. Ancak dünyanın en güçlü cihazları değildir. BlackBerry Key2 için de durum değişmiyor. Telefonda orta segment Snapdragon 660 işlemci bulunuyor, ancak buna 6 GB gibi cömert miktarda RAM eşlik ediyor. 3500 mAh kapasiteli, Quick Charge 3.0 hızlı şarj destekli pil bir günü rahat şekilde çıkarmayı sağlayacaktır. Bazı durumlarda tek şarjla iki gün çıkarmak da mümkün olabilir.

blackberry key2

Dört satırlı fiziksel klavyenin varlığı nedeniyle bu telefonda normal boyutlu bir ekran yok. 1620 x 1080 çözünürlüklü ekranıyla Key2, KeyOne’ınkiyle tamamen aynı biçimde bir ekrana sahip. Daha ince olan ekran üstü çerçeve sayesinde telefonun yüksekliği biraz daha azalmış oluyor.

BlackBerry’nin Hub, Priority Edge, DTEK güvenlik uygulaması ve Takvim gibi klasik yazılımlarına ek olarak, Android Oreo yüklü cihaza yapılmış bazı yeni yazılım eklemeleri de bulunuyor.

Yeni bir akıllı pil özelliği, cihazınızı nasıl kullandığınızı öğreniyor, ne zaman fişe bağlamanız ve şarj etmeniz gerektiği konusunda tavsiyede bulunuyor. Ayrıca özel kilitli dolap özelliği sayesinde, daha önce olduğu gibi özel dosyalarınızı herkesten uzak biçimde saklayabilirsiniz. Ancak bu sefer özel uygulamalarınızı da parola veya parmak izinin arkasında saklamanız mümkün oluyor.

BlackBerry Key2 Haziran 2018’de ön siparişe açılıyor. Bu ayın sonlarına doğru da teslimatların başlaması bekleniyor. Başlangıçta hem gümüş hem de siyah renk seçenekleri çıkacak. Öncelikle 64 GB kapasiteli modelleri göreceğiz. 128 GB kapasiteli, çift SIM kartlı model ise daha sonra çıkacak. Telefon yurt dışında 649 dolardan başlayan fiyatlarla sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER