Teknoloji

Thorsten Heins mevcut BlackBerry PlayBook’ların BB10 güncellemesi alacağını tekrarladı

BlackBerry 10 tanıtım toplantısının soru-cevap bölümünde söz BlackBerry PlayBook’a da geldi. RIM CEO’su Thorsten Heins şirketin ilk tabletini satın alanlar için BlackBerry 10 güncellemesinin sunulacağını kaydetti. Zaten BlackBerry’nin PlayBook’ları BlackBerry 10’a güncelleyeceği daha önce açıklanmış bir gelişmeydi. Ancak BlackBerry 10 lansmanı sırasındaki gürültüde unutulmadığını bu şekilde görmüş olduk.

blackberry-playbook-os-2-1-031012 (580 x 326)

Heins PlayBook’un devamı niteliği taşıyacak gelecekteki tablet planları konusundaysa biraz ketum davrandı; görünen o ki, tablet konusundaki atılımlar biraz da BlackBerry 10’un göstereceği performansa bağlı olacak. Heins, maliyet-kâr dengesi bakımından bakıldığında şu anda zorluklarla dolu bir tablonun bulunduğunu kaydetti. Bu nedenle çeşitli senaryolar üzerinde çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

iPad’in hüküm sürdüğü ve diğer üreticilerin bile bu tablete karşı rekabet etmekte zorlandığı bir ortamda BlackBerry 10 ile yola çıkan ve zaten başlı başına zorlu bir mücadeleye giren RIM’in kısa zamanda bir BlackBerry 10 tableti çıkarıp kendisini başka bir mücadelenin içerisine atmasını beklememek gerek. Zaten BlackBerry PlayBook’un donanım bileşenlerinin şu anda ortalıkta olan birçok tablete göre oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz. Tahmin ediyoruz ki, BlackBerry 10 ile birlikte bu tablet kullanıcılara yepyeni bir deneyim sunacak ve onlara sanki yeni bir tablete sahip olmuş hissi verecek.

BlackBerry, PlayBook’lara BB10 güncellemesinin ne zaman geleceğini açıklamadı, ancak bunun için birkaç hafta veya ay beklememiz gerekecek gibi görünüyor. En azından bizim konuyla ilgili kaynaklardan elde ettiğimiz bilgi bu şekildeydi.

İlgili >>The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER