Teknoloji

BlackBerry Passport yıl sonuna kadar 30 ülkede satışa sunulacak

blackberry-passport-240914

BlackBerry uzun zamandır ipuçlarını verdiği akıllı telefonu Passport’a nihayet piyasaya sunuluyor. Kare şekliyle ve garip görünümüyle ilgi çeken bu telefonda kare ekran ve üç satırlı klavye bulunuyor.

4.5 inç IPS LCD ekranı 1440 x 1440 piksel çözünürlük, 453 ppi piksel yoğunluk değeriyle yüksek bir görüntü kalitesi sunan BlackBerry Passport’ta 2.26 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 yongaset, Adreno 330 GPU, 32 GB dahili hafıza, 3 GB RAM bulunuyor. microSD kart yuvası sayesinde depolama alanı en fazla 64 GB artırılabiliyor.

Passport’un arkasında 13 megapiksel, otomatik odaklı, optik görüntü sabitleme özellikli kamera ve LED flaş bulunuyor. Bu kamera 1080p/60fps Full HD video kayıt özelliğine de sahip. Önde ise 2 megapiksel, 720p video destekli bir kamera daha mevcut.

BlackBerry OS 10.3 en son güncellemeleri ve yeni özellikleriyle BlackBerry Passport’u çalıştıracak. Bu arada Kanadalı şirket bu güncellemenin mevcut bütün BlackBerry 10 cihazlarına geleceğini de duyurdu.

Siyah ve beyaz renk seçenekleriyle satışa sunulacak olan BlackBerry Passport için ABD’de 599 dolarlık kontratsız satış fiyatı belirlendi. Ayrıca telefon ABD ile birlikte ilk etapta Fransa, Almanya, İngiltere ve Kanada’da satışa sunulacak. BlackBerry, Passport’un yıl sonuna kadar 30 ülkede satışa sunulacağı bilgisini de verdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER