Teknoloji

BlackBerry önümüzdeki mart ayına kadar yeni BB10 cihazı çıkarmayacak

BlackBerry 2013 mali yılında çıkardığı dört cihazdan başka BB10 cihazı duyurmayı düşünmüyor. Bu da Kanadalı şirketin gelecek yıl mart ayı sonuna kadar yeni bir BlackBerry 10 cihazıyla karşımıza çıkmayacağı anlamına geliyor.

BlackBerry-Q5-inceleme-00017

Geçtiğimiz cuma günü yapılan açıklamaya göre, BlackBerry son kullanıcı pazarından çekilip üreten-tüketici ve kurumsal pazarlara odaklanmayı planlıyor. Ayrıca şirket geçtiğimiz pazartesi günü 4.7 milyar dolar karşılığında satış ve borsadan çekilmeye yönelik iyi niyet anlaşmasına imza atmıştı.

2013 mali yılı da BlackBerry Z30, BlackBerry Z10, BlackBerry Q10 ve BlackBerry Q5 olmak üzere dört farklı BB10 cihazıyla kapanmış olacak. Halbuki BlackBerry, BB10’un lansmanını gerçekleştirmeden önce 2013’te altı adet BB10 cihazı çıkaracağını söylemişti. Anlaşılan gidişata bağlı olarak iki BB10 cihazının çıkışının ertelenmesine karar verildi.

BlackBerry’nin strateji değişikliğine ve satışına bağlı olarak gelecek mali yılda ne kadar cihaz çıkaracağını ise zamanla göreceğiz. Son sızıntılar Kanadalı şirketin C serisi ve Kopi olarak anılan iki farklı cihaz üzerinde çalıştığını işaret ediyordu.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER