Teknoloji

BlackBerry C serisi akıllı telefonuna ait fotoğraf sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry için gelecek pek parlak gözükmese de; şirketin akıllı telefon gelişim süreci, en azından şu an için, durmuşa benzemiyor. Son olarak BlackBerry 10 işletim sistemli C serisi akıllı telefonuna air fotoğraf internete sızdı. C serisinin mevcut Z ve Q serisi arasında konumlanacağı iddia ediliyor.

blackberry-c-serisi-230913

Geçtiğimiz yıllarda, özellikle kurumsal kullanıcılarda, mobil dünyasının zirvesinde yer alan BlackBerry için işler son birkaç yıldır istenenden oldukça uzakta seyrediyor. Hem mali açıdan hem de ürün güncelliği bakımından sıkıntı yaşayan şirket bu dönemde rekabet ettiği alanlarda Apple, Samsung ve Microsoft gibi rakiplerinin arkasında kalmasının ardından umudunu BlackBerry 10 işletim sistemine bağlamış, ancak bu çaba da sonuç vermeyince tüketici pazarından çekilmeye karar vermişti.

Geçtiğimiz hafta içinde ”en iyi BlackBerry 10 telefonu” olarak lanse edilen Z30’u duyuran şirket, C serisinde mevcut Z ve Q serilerine ait özellikleri bir araya getiriyor. C serisi akıllı telefon tasarım bakımından akıllara Z30’u getirirken, donanım için BlackBerry Q5’in daha düşük sınıf parçalarının tercih edileceği belirtiliyor. 4.2 inç 720p HD ekran barındıracağı iddia edilen akıllı telefonda 4G LTE bağlantı özelliğinin bulunacağı söyleniyor. BlackBerry C serisinin geleceğinin ne olacağı ise şu an için belirsiz gibi gözüküyor.

İlgili >> BBin

İLGİLİ HABERLER