Teknoloji

BlackBerry DTEK60 tasarımı sızan fotoğraflarla ortaya çıktı

blackberry dtek60BlackBerry DTEK60, Kanadalı üreticinin 2016’daki amiral gemisi olarak anılıyor. Henüz resmiyet kazanmayan akıllı telefonun yakında potansiyel kullanıcılarının huzuruna çıkması bekleniyor. CrackBerry sitesinde yer alan habere göre, telefon ABD Federal İletişim Dairesi (FCC) ve WiFi Alliance’ın sitelerinde boy göstermiş durumda. BBA1001 kod adı her iki sitede de görülürken, WiFi Alliance’ın sitesinde DTEK60 ismine de rastlanıyor.

FCC ve WiFi Alliance’ın sitelerinde telefona dair fazla detaya rastlamak mümkün değil. Ancak buralarda görülmesi DTEK60’ın varlığını ve piyasaya çıkış tarihinin yaklaştığını doğruluyor.

Alman internet sitesi WinFuture ise DTEK60’ın BlackBerry’nin anavatanı Kanada’da 11 Ekimde satışa sunulacağı bilgisini veriyor. Bu iddiaya DTEK60’a ait olduğu söylenen bazı görüntüler de eşlik ediyor. Söz konusu fotoğraflar 5.5 inç ekran ve fiziksel klavyenin yokluğunu doğruluyor.

Akıllı telefonun arkasında 21 megapiksel çözünürlüklü olması beklenen kamera ile birlikte parmak izi tarayıcısı da görülüyor. Ön tarafta ise köşelerin yuvarlatılmış olması göze çarpıyor. Cihaz tasarımı itibarıyla Alcatel Idol 4S’i fazlasıyla hatırlatıyor. BlackBerry, TCL Communications’ın referans tasarımlarını kullandığı için bu duruma pek de şaşırmamak gerekiyor.

BlackBerry DTEK60 Qualcomm Snapdragon 820 işlemciyle geliyor

DTEK60’ın 5.5 inç ekranının 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. Akıllı telefonda Qualcomm Snapdragon 820 işlemciye 4 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi öngörülüyor. Cihazın kutusundan Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle çıkması da öngörüler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER