Teknoloji

BlackBerry DTEK60 ile ilgili tüm detaylar ön sipariş sayfasının sızmasıyla ortaya çıktı

blackberry dtek60BlackBerry’nin uzun süre boyunca Argon kod adıyla anılan 2016 model amiral gemisi DTEK60, yeni bir sızıntıyla yeniden kendisini gösterdi. Son sızıntının kaynağı ise Amerikan perakande zinciri B&H Photo oldu. Şirketin internet sitesinde 499.99 dolarlık fiyatıyla ön siparişte bir ürün gibi gözüken BlackBerry DTEK60, için kesin bir çıkış tarihi belirtilmedi. Söz konusu sayfa da kısa bir süre sonra yayından kaldırıldı.

Ancak bu durum akıllı telefonun tam özellik listesinin bir kez daha dışarı sızmasına engel olmadı. B&H Photo aracılığıyla sızan özellik listesi, geçtiğimiz ay BlackBerry’nin bizzat kendi eliyle yayınladığı özelliklerle örtüşüyor.

DTEK60’ta 2560 x 1550 piksel çözünürlüklü Quad HD ekran bulunacak. Söz konusu ekran 534 ppi piksel yoğunluğu sunacak. Akıllı telefonda Qualcomm Snapdragon 820 işlemciye 4 GB RAM eşlik edecek. 32 GB’lık dagili depolama alanı ise 2 TB’ye kadar çıkarılabilecek. DTEK60’ın kutusundan hangi Android sürümüyle çıkacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

BlackBerry DTEK60 arka kamerasıyla 4K görüntü kaydı yapabilecek

Akıllı telefonun arkasında 21 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunacak. Bu kamerayla 4K video kaydı yapılabilecek. 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamerada ise 84 derece geniş açılı lens bulunacak.

Kanadalı şirket akıllı telefonun özelliklerini daha önce paylaşmıştı. B&H Photo ise ön sipariş sayfasını ortaya çıkardı. Bütün bu somut işaretlere rağmen, DTEK60’ın henüz resmen duyurulaması dikkat çekiyor. Dedikodulara göre, BlackBerry DTEK60 11-17 Ekim arasında bir tarihte görücüye çıkacak.

İLGİLİ HABERLER