Manşetler

BlackBerry DTEK50 güvenliğe odaklanıyor, Idol 4’e benziyor

blackberry dtek50

blackberry dtek50BlackBerry ikinci Android akıllı telefonu, DTEK50’yi tanıttı. Alcatel Idol 4 modeliyle aynı donanım bileşenlerini ve tasarımı paylaşan bu telefon orta segmente mensup ve tamamen dokunmatik ekranla kontrol edilen bir akıllı telefon olarak nitelendiriliyor.

BlackBerry DTEK50’nin özellikle güvenlik özellikleri üzerinde duruyor. Bu telefonun dünyanın en güvenli akıllı telefonu olduğunun altını çiziyor. Yurt dışında yaklaşık 300 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak şekilde satılacak bu telefon 8 Ağustosta satışa sunulacak.

DTEK50’de 5.2 inç 1080p ekran, Qualcomm Snapdragon 617 işlemci, 3 GB RAM, 13 megapiksel kamera ve 2610 mAh kapasiteli pil bulunuyor. 8 megapiksel ön kamera da barındıran bu telefon selfie fotoğrafların da kaliteli olmasını mümkün kılıyor. Android 6.0 Marshmallow ile yüklü geliyor ve bunun üzerinde Hub gibi, çeşitli BlackBerry yazılım özellikleri bulunuyor. Yazılım, geçen yıl çıkan Priv’de yüklü olan ile aynı özellikleri taşıyor.

DTEK50’de güvenlik özelliklerinin ön plana çıkarıldığını söylemiştik. Bu telefon, kendisiyle aynı adı taşıyan, BlackBerry’nin DTEK yazılımını barındırıyor. Bu yazılım kullanıcıları zararlı yazılımlardan ve Android telefonlarında sıklıkla görülen diğer güvenlik problemlerinde koruyor. DTEK uygulaması kullanıcılara cihazlarının güvenlik durumu hakkında genel bir tablo edinmesini sağlıyor, aynı zamanda potansiyel sorunlarla ilgili olarak da harekete geçmelerini sağlıyor.

blackberry dtek50BlackBerry, Android’i başlangıçta BB10 platformu için geliştirilmiş olan kendi teknolojisiyle modifiye ettiğini, böylelikle daha güvenli hâle getirdiğini işaret ediyor. Şirket, kısa zaman aralıklarıyla çıkaracağı hızlı güvenlik güncellemeleriyle de bu telefonu güvenli tutacağını vadediyor.

BlackBerry, yakın gelecekte üç yeni akıllı telefon çıkaracağını belirtmişti ve görünen o ki, DTEK50 bunların ilki. DTEK50’nin fiziksel klavyesi yok olsa da, şirket klavyelerden vazgeçmediğini daha önce açıklamıştı. Çıkacak cihazlar arasında fiziksel klavyeli model de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER