Teknoloji

BlackBerry CEO’su John Chen 5 milyonluk satış hedefi belirledi

blackberry-ceo-john-chen-091015

Akıllı telefon dünyasında bulunmak için “Tamam mı, devam mı?” aşamasında olan tek şirket Sony değil, BlackBerry’nin de benzer bir durumda olduğunu söyleyebiliriz. Tıpkı Sony gibi, BlackBerry’nin de 2016’da göstereceği satış performansı daha sonraki yıllar için belirleyici olacak.

BlackBerry CEO’su John Chen şirketi için yeni bir hedef belirledi. Eğer bu hedefe ulaşılmazsa, BlackBerry’nin akıllı telefon pazarından çekilmeyi değerlendireceğini akıllarımıza getirebiliriz.

Çok yakında çıkacak Android işletim sistemli BlackBerry Priv‘den dolayı epey heyecanlı olan Chen, satışların yıllık beş milyon seviyesine ulaşmasını hedefliyor. Sony gibi, BlackBerry’nin de hedefi akıllı telefon işlerini kârlı hâle getirmek ve anlaşılan, ancak o satış seviyesinden itibaren kârlılık tarafına geçilebiliyor.

Son yıllarda BlackBerry’nin gerçekleştirdiği satış rakamlarına baktığımızda 1.6 milyon veya 800 bin gibi değerler görüyoruz. Bu nedenle belirlenen 5 milyon hedefi epey mantıklı ve gerçekçi görünüyor. Tabii ki, BlackBerry’nin satışlarını yaklaşık beş kat civarında artırması gerekiyor, bunun için tüketicilerin BlackBerry Priv gibi yeni cihazlara ilgi göstermesi şart. Neyse ki, BlackBerry bu noktada Android’e yönelerek doğru bir adım attı.

BlackBerry belirlenen 5 milyon satış hedefine ulaşmazsa, akıllı telefon satışlarını durdurmayı düşünebilir. Ancak BlackBerry markası mobil pazardan kolay kolay çekilmez, bu markayı çeşitli servis ve yazılımlarda görmeye devam ederiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER