Teknoloji

BlackBerry Blend ile BlackBerry’nin gücü PC ve tabletlere geliyor

blackberry-blend-250914

BlackBerry yeni cihazları BlackBerry Passport ve Porsche Design P’9983 ile ilgili detayları açıklamanın yanı sıra, BlackBerry Blend olarak adlandırılan yeni bir servisin de duyurusunu gerçekleştirdi. Blend sayesinde çalışanlar işlerini evden yürütürken şirket ağına da kolaylıkla bağlanabilecek.

BlackBerry Blend ilk olarak BlackBerry Passport ve Porsche Design P’9983’te yüklü gelecek ve gelecek yılın başı itibarıyla daha eski BB10 cihazlarına da dağıtılacak BB 10.3 OS güncellemesinin bir parçası olma özelliğini taşıyor.

Şirketin yönetim kurulu başkanı ve CEO’su John Chen, insanların gün boyunca farklı cihazlar arasında geçiş yapmakla zaman harcadığı bir ortamda BlackBerry Blend’in kullanıcılara yeni bir üretkenlik seviyesi getireceğini kaydetti. Hareket hâlindeyken önemli iş dosyalarına ulaşmak isteyen veya işle uğraşırken SMS veya e-posta mesajlarına cevap yazmak isteyenler için BlackBerry Blend bütün önemli bilgileri hangi cihaz kullanılırsa kullanılsın güvenli şekilde erişilebilir kılacak.

Bir kez çalıştırıldıktan sonra BlackBerry Blend kullanıcıların PC, Mac veya herhangi bir Android tablete özel bir yazılım kurmalarına izin verecek, daha sonra mesaj bildirimleri hızlı şekilde alınacak, iş veya kişisel BBM ya da yazılı mesajlarını okumak ve cevaplamak; dokümanlara, takvimlere, kişilere veya medya dosyalarına eş zamanlı erişmek mümkün olacak.

BES10 kullananlar şirket ağlarına ve diğer kurumsal özkaynaklara güvenli şekilde erişebilecekler. Sistem internet tarayıcısı üzerinden erişilebilir olduğu için, evdeki, havaalanındaki veya herhangi bir yerdeki bir bilgisayardan erişim sağlamak mümkün olacak.

Sistem daha önce BlackBerry Playbook tabletlerle sunulan BlackBerry Bridge özelliğinin yeniden düzenlenmiş bir versiyonu gibi görünüyor. Ancak BlackBerry Bridge’de olduğu gibi kullanıcıların BlackBerry cihazlarını yakınlarında taşımaları gerekmiyor.

Kullanıcılar normalde sadece karmaşık VPN bağlantısı veya güvenlik anahtarıyla mümkün olan şirket ağına giriş veya dosyalara giriş evdeki Mac veya PC üzerinden kolaylıkla mümkün olacak.

Yeni yazılım mesajları gerçek zamanda BlackBerry Blend yazılımına gönderecek, böylelikle BlackBerry cihazının aynı oda veya bina içinde olması gibi bir zorunluluk da ortadan kalkıyor.

Blackberry’nin bu yeni servisi tahmin edileceği üzere BlackBerry ağının kurulu olduğu şirketlerde kullanılabilecek. Sistem yöneticileri güvenlik kriterlerini karşılayan kullanıcılar için BlackBerry Blend parametrelerini tanımlayabilecekler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER