Teknoloji

BlackBerry Android ile ilgili iki alan adını kaydettirdi

blackberry-logo-180613

Sızıntı ve dedikoduların ardından BlackBerry Android ile ilgili planlarının üstündeki örtüyü kaldırmış ve Google ile daha güvenli bir Android hazırlamak için işbirliğine gideceğini açıklamıştı. BlackBerry Android telefonlarına ait ilk görüntüler ise geçtiğimiz haftalarda paylaşılmıştı. Söz konusu görüntülerin doğruluğu henüz meçhul olsa da, BlackBerry’nin Android yapbozunun iki parçası daha gün yüzüne çıktı. Şirket Android ile ilgili iki alan adını kaydettirdi.

İnternete sızan iki BlackBerry Android telefonundan birisi Venice kod adıyla anılıyor. Bahsi geçen cihazların gerçekliği konusunda kesin bir yargıda bulunmak henüz mümkün olmasa da, BlackBerry’nin Android duyuruları bu ihtimali biraz daha artırıyor.

BlackBerry, hafta içinde yaptığı açıklamayla gelişmiş güvenlik özelliklerini Android Lollipop ve Google Play for Work’e getireceğini duyurmuştu. Şirket 2013’ün başında büyük umutlarla duyurduğu BlackBerry 10 işletim sisteminde aradığını bulamamış ve hayal kırıklığına uğramıştı.

BlackBerry tarafından satın alınan AndroidSecured.net ve AndroidSecured.com alan adları, şirketin Android ile ilgili hedefleri konusunda ciddi olduğunu ortaya koyuyor. Android’i platformlar arası kurumsal yazılım stratejisinde önemli bir yere koyan BlackBerry, sürekli olarak alan adları satın aldığını belirtti ve gerçekleştirdiği son işlemi ”sıradan işlem” kategorisinde değerlendirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER