Teknoloji

BlackBerry Android uygulamalarının da fişini çekecek

blackberry android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG, HTC ve Sony’nin akıllı telefon pazarındaki sıkıntıları sıklıkla gündeme gelirken, bir markadan pek fazla söz edilmiyor. BlackBerry markalı telefonların üretimi uzun süredir TCL tarafından gerçekleştirilse de, şirket hâlâ Android uygulamaları pazarında kendi imkânlarıyla ayakta duruyor. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. BlackBerry Android uygulamalarının da fişini çekmeye hazırlanıyor.

Uzun süredir kendi telefonlarını üretmeyen BlackBerry, odak noktasını yazılım ürünlerine çevirmişti. Bu uygulamaların büyük kısmının hedef kitlesinde kurumsal kullanıcılar yer alıyor. Bir dönem Android’in iMessage’a yanıtı olabileceği düşünülen BlackBerry Messenger (BBM) bile artık sadece kurumsal amaçlarla kullanılıyor.

BlackBerry‘nin kurumsal amaçlı Android uygulamalarının da sayısı azalacak gibi görünüyor. Şirketin uygulamaların ömrüyle ilgili bilgiler veren sayfasında bazı uygulamalara verilen desteğin 30 Haziran itibarıyla sona ereceği belirtiliyor. Bu da hem hata düzeltmelerinin hem de müşteri hizmetlerinin biteceği anlamına geliyor.

Android kullanıcılarının büyük kısmının Productivity Tab, Power Center, Notable ve Cihaz Arama gibi uygulamalardan haberdar olmadığı söylenebilir. Çünkü bu uygulamaların neredeyse tamamı sadece BlackBerry markalı telefonlarda mevcut. Söz konusu uygulamalardan bazılarının desteğinin kesilmesi, BlackBerry’nin ekosistemindeki önemleri nedeniyle sürpriz olarak tanımlanabilir.

BlackBerry Android uygulamalarının fişini çekme kararıyla mobil ekosistemindeki macerasının sonuna yaklaşıyor gibi görünüyor. BlackBerry markası telefonlarda yaşamaya devam edecek olsa da, şirketin yükselişini sağlayan yazılımlar bir anı olarak kalacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER