Teknoloji

BlackBerry ve Google Android için işbirliği yapıyor

blackberry-google-play-for-work-100715

BlackBerry Google ile Android’in daha güvenli versiyonunu kitlelere ulaştırmak için birlikte çalıştıklarını duyurdu. BlackBerry’nin kurumsal cihaz kurulum ve yerleştirme sistemi BES 12’nin güvenlik işlevleri Android 5.0 Lollipop ve Google Play for Work aracılığıyla Android’e getirilecek.

Android ile çalışan ve çalışanlara hizmet vermeye hazır bir BlackBerry cihazı birçok profesyonel rüyalarını süslüyor ve bu rüya yakın zamanda gerçeğe dönüşecek gibi görünüyor. Donanım tarafında işler istediği gibi gitmeyen BlackBerry, elindeki en büyük silahı olan yazılım ve servislerini kullanarak gidişatı yukarı doğru çevirmek istiyor. Bu noktada Google ile işbirliği yapmak epey mantıklı bir hareket gibi görünüyor.

BlackBerry’ye göre, BlackBerry ve Google Android cihazları kullanan kurumlar için kurumsal mobil güvenlikte yeni standartlar belirlemek için birlikte çalışıyor. Bu işbirliğinin bir parçası olarak yeni bir BlackBerry Android cihazı görür müyüz, onu şu an için bilmiyoruz. Birkaç gün önce BlackBerry’nin Android cihazı olduğu iddia edilen cihaza ait detaylar sızmıştı.

Şu an için bilinen Google’ın Android’in kurumsal özelliklerini güçlendirmek için birkaç ay önce faaliyete geçirdiği Google Play for Work içinde BES 12’nin güvenlik yetenekleri bulunacak. Kullanıcıların kişisel cihazları içinde oluşturulacak özel bir iş profili donanım tabanlı tam disk şifreleme ve paylaşım kısıtlamalarıyla birlikte işleyecek.

 

BlackBerry, Kurumsal Mobil Yönetim (EMM) çatısının da bu çözümle birlikte kullanıcılara bütün cihazlarda tutarlı bir deneyim sunacağını söylüyor.

BlackBerry şu an için potansiyel kullanıcıları BES12 deneme sayfasına yönlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER