Teknoloji

Black Shark 5 için yeni işlemci ve ekran iddiası

black shark 5

Xiaomi’nin Black Shark oyun birimini Tencent’e satacağına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Haberlerde tarafların yaklaşık 470 milyon dolar karşılığında anlaşmaya yakın olduğu belirtilmişti. Görünen o ki, Xiaomi bir taraftan da yeni Black Shark telefonları üzerinde çalışmaya devam ediyor. Black Shark 5 hakkındaki en son iddia, akıllı oyun telefonu konusunda önemli ipuçları veriyor.

Black Shark 5’le ilgili en yeni iddiayı “Panda is bald” rumuzlu Weibo kullanıcısı gündeme taşıdı. Panda’nın paylaşımına göre, Black Shark 5’in kalbinde Qualcomm’un Snapdragon 888 Plus işlemcisi bulunacak. Yenileme hızı 144 Hz, dokunma örnekleme hızı 720 Hz olan Samsung E4 AMOLED ekran ve 120W şarj destekli 4600 mAh kapasiteli pil de telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

Bu özellikler kulağa tanıdık gelebilir. Zira Xiaomi geçtiğimiz ekim ayında çıkardığı Black Shark 4S modelinde de aynı bileşenlere yer vermişti.

Yine de, bu sızıntı yeni Black Shark modellerinin tamamında aynı işlemcinin bulunacağı anlamına gelmiyor. Black Shark 5’in Pro versiyonunun Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci taşıması hâlâ ihtimaller arasında yer alıyor. Yenileme hızı 144 Hz olan QHD+ ekran ve 5000 mAh kapasiteli pil de Pro versiyonun özellikleri arasında sayılıyor.

Black Shark 5 hakkında bilinenler şu an için bunlarla sınırlı. Xiaomi’nin geçmişte uyguladığı çıkış takvimleri, telefonun mart ayında tanıtılabileceğini düşündürüyor. Ancak bu konuda henüz net bir işaret verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER