Manşetler

Black Shark 5 serisi akıllı oyun telefonları tanıtıldı

black shark 5 pro black shark 6

Xiaomi’nin oyun pazarına odaklanan markası Black Shark, iki yeni akıllı oyun telefonunu Çin’de gözler önüne çıkardı. Bu akıllı telefonlar Black Shark 5 ve Black Shark 5 Pro adını taşıyor.

Her iki telefonda da güçlü bileşenler kullanıcıları bekliyor. Pro versiyonun kalbinde Qualcomm’un amiral gemisi olan Snapdragon 8 Gen 1 işlemci bulunuyor. Oyun ürünlerinin ayrılmaz bir parçası olan RGB aydınlatma, Black Shark 5 serisinin üyelerinde de arka panelde yerini alıyor.

Pro versiyonda Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemciye 8, 12 veya 16 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 256 veya 512 GB olarak değişecek. Telefon Çin’de 4199 yuandan (9700 TL) başlayan fiyatlarla satılacak.

Black Shark 5’te ise bellek seçenekleri 12 GB, dahili depolama alanı seçenekleri ise 256 GB’a kadar uzanacak. Bu modelin Çin’deki başlangıç fiyatı ise 2799 yuan (6466 TL) olarak belirlendi.

Her iki telefona da ihtiyaç duydukları enerjiyi 4650 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil 120W hızlı şarj desteğine sahip. Pro versiyonda 108 megapiksel ana kamerayı ultra geniş açılı ve telefoto kamera tamamlıyor. Standart versiyonda ise ana kamera çözünürlüğü 64 megapiksele iniyor ve telefoto kameranın yerini makro kamera alıyor.

Her iki telefonda da 6.67 inç büyüklüğünde 144 Hz AMOLED ekran mevcut. Bu ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 1300 nit. Siyah ve beyaz renk seçeneklerinin yanına standart Black Shark 5 için gri de ekleniyor.

Black Shark 5 Pro ve 5’in Çin dışında ne zaman piyasaya çıkacağı bilinmiyor. Ancak cihazlar için bekleme süresinin çok uzun olmayacağı düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER