Teknoloji

Akıllı oyun telefonları Black Shark 4 ve Black Shark 4 Pro tanıtıldı

black shark 4 pro

Xiaomi’nin oyun markası Black Shark, bir süredir beklenen yeni akıllı telefonlarını tanıttı. Black Shark 4 ve Black Shark 4 Pro adını taşıyan telefonlar pek çok ortak özellik paylaşıyor. İşlemci ve kamera konusunda ayrılan bu iki cihaz, genel olarak etkileyici oyun telefonları gibi görünüyor.

Her iki telefonda da Samsung tarafından üretilen 6.67 inç büyüklüğünde E4 AMOLED ekran bulunuyor. 144 Hz yenileme hızına sahip bu ekranın dokunuş örnekleme hızı ise 720 Hz. Oyun deneyiminin çok yoğun olmasını bekleyen Black Shark, sıkı oyuncular için “e-spor parmak eldiveni” de sunuyor.

Black Shark 4’ün kalbinde Qualcomm Snapdragon 870 işlemci bulunuyor. Pro versiyon ise Snapdragon 888 ile geliyor. Black Shark 4 Pro’da ekstra sıcaklığı yönetebilmek için iki katmanlı bir soğutma sistemi mevcut.

İlk katman doğrudan ekranın altında yer alıyor. İşlemci ve diğer önemli bileşenler iki soğutma katmanının arasında kalıyor. Xiaomi’den verilen bilgiye göre, bu sistem sıcaklık tahliyesini yüzde 30 oranında azaltacak. İşlemci sıcaklığında ise 18 dereceye varan bir düşüş sağlanacak.

black shark 4 proHer iki telefonda da 120W şarj özelliği mevcut. Telefonların pil kapasitesi ise 4500 mAh. Tanıtım etkinliği sırasında gerçekleştirilen demoda telefonların pillerinin tamamen boşken 14 dakika 50 saniye içinde yüzde 100 oranında doluyor.

Black Shark 4’ün standart ve Pro versiyonları arasındaki en önemli farklardan birisi de RAM kapasitesiyle ilgili. Black Shark 4 Pro’da kullanıcılar ihtiyaç duymadıkları RAM kısmını depolama alanına dönüştürebiliyor. Böylelikle telefon ekstra RAM kapasitesi varmış gibi hareket ediyor.

Black Shark 4 Pro’da 64 megapiksel ana arka kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 5 megapiksel sensör eşlik ediyor. Black Shark 4’te ise ana kamera çözünürlüğü 48 megapiksele iniyor. Her iki akıllı telefonun önünde 20 megapiksel kamera bulunuyor.

Black Shark 4 serisinin her iki üyesinde de basınç hassasiyetine sahip omuz tuşları mevcut. Telefonun sağ kenarında parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapan güç butonu yer alıyor. Ses kontrol tuşları ise sağ kenara yerleştirilmiş.

Black Shark 4 ve Black Shark 4 Pro için ne kadar ödemek gerekiyor?

Black Shark 4 için dört farklı konfigürasyon seçeneği mevcut. Hem 6 hem 8 hem de 12 GB RAM seçeneklerinde kullanıcılara 128 GB depolama alanı sunuluyor. Telefonun 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı bulunan bir versiyonu da mevcut. Akıllı telefon Çin’de 2499 yuandan (3011 TL) başlayan fiyatlarla satılacak.

Black Shark 4 Pro ise 8 veya 12 GB RAM ile 256 GB depolama alanı bulunan seçeneklere sahip. En üst seçenekte ise 16 GB RAM ve 512 GB depolama alanı yer alıyor. Telefon Çin’de 3999 yuan (4818 TL) ila 5299 yuan (6380 TL) arasında değişen fiyatlarla satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER