Teknoloji

Bing mobil arama sonuçlarında AMP’yi kullanmaya başladı

bing amp

Microsoft, Bing’in mobil arama sonuçlarında Google‘ın Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP) formatını doğrudan desteklemeye başladı.

Aslında Microsoft 2016 yılından beri AMP’yi destekliyordu, ancak bu destek daha önce sadece Bing uygulamasıyla sınırlıydı. Bundan böyle Bing’in arama sonuçlarında gösterilen haber başlıklarında, AMP uyumlu web sayfalarında, sayfa adının hemen yanında küçük bir şimşek simgesi görünecek.

Hem Bing hem de Google arama motoru kullanıcıları AMP’nin sunduğu daha hızlı yükleme sürelerinden yararlanma imkanı elde ediyor. İlginçtir ki, Microsoft’un konuyla ilgili blog yazısında, bir Windows Phone cihazının ekranına Photoshop marifetiyle oturtulmuş Safari internet tarayıcısı kullanılmış. Ancak Chrome, Firefox ve Edge gibi internet tarayıcıları da AMP formatını destekliyor.

Google geçen hafta AMP Projesi için yeni bir yönetim projesine geçiş yapılacağını duyurmuştu. Bundan böyle önemli kararlar Google’ın doğrudan kontrolünün dışında verilecek. Yeni komitenin yönetimi altında başka şirketler de AMP’yi daha kolay biçimde destekleyecekler. Bu değişimin doğru yönde atılmış bir adım olduğunun söylenmesine rağmen, eleştiriler AMP’nin Google’a web üzerindeki etkisini daha da artırma fırsatı verdiği yönünde yoğunlaşmaya devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER