Teknoloji

Billboard ve Twitter gerçek zamanlı müzik listeleri oluşturmak için işbirliği yaptı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amerika Birleşik Devletleri’nin popüler müzik listesi kuruluşu Billboard, Twitter ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde hazırlanan iki gerçek zamanlı listeyi yayına soktu. Bu listede kullanıcılar popüler şarkıların sıralamasını görmekle yetinmeyecek, diledikleri takdirde listede yer alan şarkıları Spotify entegrasyonu sayesinde dinleyebilecek.

billboard-twitter-280514

Billboard geçtiğimiz mart ayında gerçek zamanlı müzik listeleri oluşturmak için Twitter ile anlaşmaya vardığını ve iki şirketin hazırlayacağı ürünün Billboard Twitter Gerçek Zamanlı Listeler adını taşıyacağını açıklamıştı. Twitter’da müzikle ilgili tweet’leri takip eden sistemden elde edilen veriler Billboard’un liste verileriyle bir araya getiriliyor. Böylelikle şarkıların başarısını ölçmek adına alternatif bir yol daha sunulmuş oluyor.

Billboard’dan yapılan açıklamada bu yeni interaktif listelerin şarkıların hayranlarla olan etkileşimini ve onlar üzerindeki etkisini yeniden tanımlayacağı belirtildi. ABD’deki verilerle hazırlanacak olan bu gerçek zamanlı listelerin ilki Billboard Trending 140 adını taşıyor. Dakika dakika Twitter aracılığıyla paylaşan şarkıları takip edecek olan bu listenin oluşumunda son 1 saatlik zaman dilimi içindeki hızlanma kriteri baz alınacak.

Billboard Twitter’da Vevo, Spotify ve iTunes gibi mecralar aracılığıyla paylaşılan şarkılara ek olarak şarkı veya şarkıcı adı içeren etiketlerin ve müzikal kalıpların kullanıldığı tweet’lerin de takip edildiğini belirtti. Listelerin o anda ve belli bir zaman dilimi içinde Twitter üzerinde en çok konuşulan şarkıları ortaya koyacağını açıklayan Billboard, listelerin kullanıcıların Twitter üzerinde müzikle nasıl etkileşime girdiklerini baz alarak hazırlandığına dikkat çekti.

İkili tarafından hazırlanan bir diğer liste olan Billboard Twitter Yükselen Sanatçılar listesiyse aynı listenin genç sanatçılara yönelik olarak hazırlanmış versiyonu işlevini görüyor. Billboard ve Twitter arasındaki bu işbirliğinin daha başka listeler doğurması sürpriz olmayacaktır.

İlgili >> Billboard

İLGİLİ HABERLER