Bill Gates, 1975’te Microsoft’u kurana kadar geçen çocukluk günlerini kapsayan bir anı kitabı yazdı. “Kaynak Kodu: Başlangıçlarım” adlı kitap 4 Şubat 2025’te raflardaki yerini alacak olsa da şimdiden ön siparişe çıktı.
Gates blogunda yaptığı paylaşımda kitabın “çocukken kendisini uyumsuz biri gibi hissetmesi, asi bir genç olarak ailesiyle kavga etmesi, yakınındaki birinin ani kaybıyla mücadelesi ve neredeyse okuldan atılması” gibi erken dönem hayatının zorlu kısımlarını ele aldığını belirtti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bill Gates yapay zekâ konusunda uyardı ve en büyük tehlikeyi açıkladı

Bill Gates robot işçiler için bordro vergisi uygulanmasını istiyor

Microsoft, Xbox biriminde 268 çalışanı işten çıkarıyor

Clair Obscur dahil dokuz oyun Game Pass’ten ayrılıyor

Office ve Teams’in patronu Microsoft’tan ayrılma kararı aldı
Buna ek olarak, Gates’in Paul Allen ile birlikte Microsoft’un temellerini attığı sürecin de kitapta yer aldığı ifade edildi. Ancak kitabın Microsoft’la ilgili kısımları bununla sınırlı kalacak gibi görünüyor. Gates, Microsoft’a ve diğer girişimlerine kitapta yer vermiyor.
Bill Gates kişisel hikayesine ve ilk tutkularını anlatıyor
Kitabın açıklamasında Kaynak Kodu’nun “Microsoft veya Gates Vakfı veya teknolojinin geleceği ile ilgili olmadığı” belirtiliyor. Bunun yerine, “Bill Gates’in bugünkü haline nasıl geldiğinin insani, kişisel hikayesi: çocukluğu, ilk tutkuları ve arayışları” kitapta anlatılıyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları





REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.


