Teknoloji

Bill Gates Apple’ın FBI’ın talebine uyması gerektiğini savundu

bill gates
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bill gates

Apple ve FBI arasındaki sürtüşmede teknoloji dünyası genellikle Cupertino merkezli şirketten taraf olsa da, oldukça önemli bir isim karşı kampta yer almayı tercih etti. Microsoft kurucusu Bill Gates, güvenlikten taviz verilmesi ve tehlikeli bir yasal emsal oluşması gibi endişeleri göz ardı ederek Apple’ın FBI tarafından sunulan talebe olumlu yanıt vermesi gerektiğini belirtti.

The Financial Times’a konuşan Gates, ortada spesifik bir vaka olduğunu ve devletin bu vaka için bilgi erişim talebinde bulunduğunu, genele yönelik bir istekten söz edilemeyeceğini dile getirdi. Apple CEO’su Tim Cook’un “FBI’ın talebi iPhone için bir arka kapı oluşmasına yol açabilir.” cümlesine katılmadığını söyleyen Microsoft kurucusu, bir bankadan bilgi talep etmekle bir teknoloji şirketinden bilgi talep etmek arasında fark olmaması gerektiğini savundu.

Mevcut tartışmanın yaşanmasının faydalı olduğuna inandığını söyleyen eski Microsoft CEO’su, böylelikle devletlerin bilgi erişimi konusunda standartların daha iyi belirlenebileceğini dile getirdi. Devletlerin bilgiye erişimi olmaması gerektiğine halen inandığını söyleyen Gates, ortada bir erişim varsa bunun da kurallar çerçevesinde gerçekleşmesinin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Gates’in kurucusu olduğu Microsoft, Apple ve FBI arasındaki kavgada ezeli rakibinden yana olduğunu belli eden bir metnin altına imza atmıştı. Facebook, Google, Twitter ve WhatsApp gibi şirketlerin CEO’ları Apple’a desteklerini açık açık ifade etseler de, Microsoft’un mevcut CEO’su Satya Nadella şu an için yaşananlara ilişkin doğrudan bir yorum yapmış değil. Nadella sadece Microsoft’un da imza attığı Reform Government Surveillance kararını paylaşan bir tweeti retweet ederek konuya müdahil olmuş durumda.

İLGİLİ HABERLER