Eğlence

Beşinci nesil iPod touch parçalara ayrıldı, incelendi

Yeni iPod touch bu hafta içinde yurt dışında piyasaya çıktı ve hemen ardından iFixit tayfası alet çantasını eline alarak bu cihazı da sökme işlemlerine başladı. Bu sayede Apple’ın beşinci nesil taşınabilir müzik oynatıcısı içinde nelerin bulunduğunu görme fırsatı elde ettik. Aslında doğrusunu söylemek gerekirse iPod touch’ın içinde çok da fazla şaşırtıcı unsur yok, bununla birlikte cihazın tamir edilebilirlik notu da sürpriz olmayacak şekilde düşük çıktı.

iFixit birçok bileşenin lehimle birbirine tutturulduğunu, bunun da bir şeylerin bozulması durumunda tamir edilmesini bir hayli zor ve pahalı kılacağını kaydetti. Buna ek olarak tayfa yeni iPod touch’ın dışta herhangi bir vida barındırmadığını farketti. Buna rağmen klips ve yapıştırıcıların birleşimi sayesinde cihazı açmak biraz daha zor hâle geliyor. iPhone 5’te daha güçlü bir ana ekran tuşunun bulunmasına rağmen Apple yeni iPod touch üzerinde daha zayıf ve dolayısıyla belirli bir süre sonra bozulmaya daha yatkın bir ana ekran tuşu kullanmış.

iPod touch üzerinde şaşırtıcı buluann unsurlardan bir tanesi de birçok kablonun lojik devreye üstünden geçip altından bağlanması. Bu durum herhangi bir kabloyu çıkarmayı veya lojik devreyi çıkarmayı fazlasıyla zor hâle getiriyor. Sökme işlemi bataryanın yerinden bir hayli kolay şekilde çıkarılabileceğini de gösteriyor. Arka kabuğa yapıştırılan bataryanın etrafında yer alan çentikler sayesinde onu çıkarmak kolay hâle geliyor. Batarya tamirlerinin pek mümkün olmadığı bir ortamda iPod touch’ın bataryasının kolayca çıkarılabilmesi memnun edici sayılabilir. Sonuç olarak iPod touch iFixit tayfasından 10 üzerinden 3 gibi düşük bir tamir edilebilirlik notu aldı.

İlgili >> iFixit

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER