Eğlence

4K çözünürlüklü Apple TV 2017’de gün yüzüne çıkabilir

apple tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

4k apple tvApple’ın 4K içerikleri oynatabilecek yeni bir Apple TV çıkarmaya hazırlandığı konuşuluyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, “beşinci nesil” olarak nitelenen 4K Apple TV, 2017 içinde resmiyet kazanabilir.

Apple’ın yeni set üstü kutusunda daha canlı renkleri destekleyeceği belirtilirken, bu canlı renk vurgusunun giderek daha popüler hâle gelen HDR ile ilgili olabileceği konuşuluyor. Bloomberg’in haberinde yeni Apple TV’ye dair başka bir detay bulunmuyor. Ancak şirketin geçmişte Apple TV ile ilgili olarak aldığı kararlar yoğun biçimde hatırlatılıyor.

Apple, set üstü kablolu yayın kutularının yerini almayı ve internet üzerinden canlı TV yayını yapmayı hedefliyordu. Şirketin set üstü kutusunun yanına bir oyun kumandası ekleyerek PlayStation veya Xbox’a rakip olmayı hedeflediği bile iddia edilmişti. Bloomberg’in haberinde mevcut en yeni Apple TV’nin koaksiyal konnektörlere sahip prototiplerinin bulunduğu ve bunlarla TV arayüzünün kontrol edilebildiği belirtiliyor. Buna ek olarak, şirketin hazırladığı yeni TV uygulaması da set üstü kutularının yerini alma hedefine yönelik bir adım olarak niteleniyor.

4K Apple TV Timothy Twerdhal önderliğinde hazırlanabilir

Cupertino merkezli şirket, 4K Apple TV hazırlıklarını kısa süre önce bünyesine kattığı Timothy Twerdahl liderliğinde yürütecek gibi görünüyor. Twerdahl, daha öncesinde Amazon Fire TV’nin başındaki isim olarak görev yapmıştı.

İLGİLİ HABERLER