Teknoloji

Beşinci nesil iPhone modeli iPhone 4S adıyla mı çıkacak?

Geçen yıl çıkan iPhone 4‘ten sonra herkes bu yıl beklenen 2011 model iPhone’dan iPhone 5 olarak bahsetmeye başlamıştı. Biz, başlangıçta bu tarz bir isimlendirmeden uzak durduk, çünkü tahminimiz Apple’ın bu yıl çıkaracağı iPhone modelinde yepyeni bir rakam yerine, iPhone 3G ile iPhone 3GS’in farkını belli eder şekilde, rakamın yanına yeni bir harf ile yetineceği yönündeydi.

Bu nedenle iPhone 5 tabiri yerine “beşinci nesil iPhone” gibi uzun bir tabiri tercih etmiştik. Ancak iPad 2’nin çıkışıyla birlikte Apple’ın yeni adlandırma prosedürünün iPhone için de geçerli olacağını düşünüp bu yıl beklenen iPhone’dan iPhone 5 olarak bahsetmeye başlamıştık.

Geride kalan haftanın sonlarına doğru medyaya açıklama yapan bir analistin bizim ilk tahminimizi doğrular nitelikte konuşması sürpriz oldu. Jeffries analisti Peter Misek’e göre 2011 model iPhone daha önce söylendiği şekilde iPhone 5 adıyla değil iPhone 4S adıyla çıkacak. iPhone 4S’in ufak tefek tasarım değişiklikleri, daha iyi bir kamera, çift çekirdekli A5 işlemci ve HSPA+ desteği içereceği Misek’in raporunda yer alıyor.

iPhone 4S’in A5 işlemciye sahip olacağı tahmin edilen birşeydi. Apple, LTE ağları yeterince yaygınlaşmadığı için onun yerine ileri bir 3G teknolojisi olan HSPA+’ın yeterli olacağını düşünmüş olmalı. Bu durumda 2012 model iPhone’a eklenecek LTE (4G) desteği bu cihazın da iPhone 4GS olarak adlandırılmasını sağlayabilir, ne dersiniz?

Beşinci nesil iPhone’un, iPhone 5’in ya da iPhone 4S’in önümüzdeki eylül ayında tanıtılması ve yurtdışında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

İlgili – Forbes

İLGİLİ HABERLER