Teknoloji

BeReal mesajlaşma özelliği RealChat’i test ediyor

bereal realchat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple tarafından “2022’nin en iyi iPhone uygulaması” seçilen BeReal‘e olan ilgi son zamanlarda biraz sönmüş durumda. Bunu yeniden canlandırmayı hedefleyen Fransız şirket, yeni bir özelliği test ediyor. BeReal RealChat isimli mesajlaşma özelliğiyle kullanıcıların etkileşimini biraz daha artırmayı amaçlıyor.

Şirket, mesajlaşmanın en çok talep edilen özelliklerden biri olduğunu belirtti. Kullanıcıların BeReal’dan birbirlerine mesaj gönderebilmesi için platformda arkadaş olması gerekiyor. Bir mesajın silinebilmesi için iki tarafın da bunu yapması gerekiyor. Sohbet sisteminin engelleme ve raporlama özelliklerine sahip olacağı da verilen bilgiler arasında yer alıyor.

BeReal’in sosyal medyaya ilginç ve dağınık bir yaklaşım getirdiği söylenebilir. Her gün farklı bir saatte bildirim gönderen uygulama, telefonun ön ve arka kameralarıyla aynı anda çekilen fotoğrafların hızlı bir şekilde paylaşılmasını istiyor. Bunu yapmak için kullanıcılara iki dakikalık bir süre veriliyor ve kullanıcılar spontane anıları fazla zaman harcamadan paylaşmaya teşvik ediliyor. 2 dakikalık süreden sonra bir paylaşım yapıldığında veya paylaşım değiştirildiğinde arkadaşlara bildirim gönderiliyor.

BeReal geçtiğimiz aylarda uygulamanın etkileşiminin düştüğüne dair bir analiz raporunu reddetmiş ve günlük aktif kullanıcı sayısının hâlâ 20 milyon olduğunu belirtmişti. Arka tarafta yoğun bir çalışma içinde olmasına rağmen, son zamanlarda pek fazla yeni özellik çıkarmayan şirket, yapılan tahminlerin her zaman doğru olmayabileceğinin altını çizmişti.

BeReal RealChat dışında başka özellikler de sunmuştu

BeReal RealChat dışında başka yeni özellikler de sunmuştu. Spotify entegrasyonu ve ekstra paylaşım imkanı veren Bonus BeReal bu özellikler arasında yer alıyor. Tüm bu yeniliklerin amacının uygulamanın kullanım süresini artırmak olduğunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER