Teknoloji

BeReal’ın günlük aktif kullanıcı sayısı 20 milyonu geçti

bereal realchat

2022’de Apple tarafından yılın iPhone uygulaması seçilen BeReal için işler hâlâ yolunda gidiyor gibi görünüyor. Kullanıcılarına her gün belli zamanlarda bildirim gönderen uygulama, her şeyin bir kenera bırakılmasını ve ön ve arka kameraların eş zamanlı şekilde kullanıldığı paylaşımların yapılmasını istiyor.

Kullanıcıların bu paylaşımı 2 dakika içinde gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu noktada çekilen fotoğraflar üzerinde bir düzenleme yapılamayacağını da hatırlatmakta fayda var. Kullanıcılar belirlenen süre dışında paylaşım yaptıklarında veya fotoğraflarını yeniden çektiklerinde arkadaşlarına bildirim gönderiliyor.

Ön ve arka kameraların aynı anda çalışması nedeniyle BeReal’de insanların yüzünün ve bilgisayar ekranlarının görüldüğü pek çok paylaşımla karşılaşılıyor. The New York Times tarafından yayınlanan bir habere göre, uygulamanın kullanıcı sayıları da son altı ayda yüzde 61 oranında gerilemiş durumda. Instagram ve TikTok gibi popüler platformların BeReal’ı kopyalamasının da bu durumda etkili olduğu düşünülüyor.

bereal bonus

BeReal yeni özelliklerle etkileşimi artırmayı hedefliyor

Ancak şirket tarafından yapılan ilk açıklamada, bahsedilen bu düşüş inkar ediliyor gibi görünüyor. Uygulamanın günlük aktif kullanıcı sayısının 20 milyonu geçtiği belirtilirken, şimdiye kadar sessiz kalınmasının yoğun çalışma olduğu vurgulandı ve kullanıcıları hareketli bir yazın beklediğinin altı çizildi.

Kullanıcı etkileşimini artırmak için sunulan Bonus BeReal özelliği ise zamanında paylaşım yapanlara gün içinde ekstra iki paylaşım yapma imkanı sunuluyor. Bu özellik ilk önce İngiltere’de test edildikten sonra dünya genelinde kullanıma açılacak.

İLGİLİ HABERLER