Eğlence

Below 5 yıllık bir bekleyişin ardından sonunda yayınlanıyor

below

Capybara Games imzalı bağımsız oyun Below, 2013’te orijinal Xbox One ile birlikte duyurulmuştu. Aradan geçen uzun süreye rağmen, bir türlü yayınlanamaması, Below’un macerasını daha da ilgi çekici hâle getirmişti. Adeta yılan hikayesine dönen bu maceranın sonu nihayet göründü. Capybara Games, oyunun 14 Aralık itibarıyla yayınlanacağını açıkladı.

Capybara Games’in kurucularundan Nathan Vella, bundan birkaç ay önce yaptığı açıklamada küçük ve başarılı bir oyun stüdyosunu yürütüp bu denli karmaşık bir oyun üzerinde çalışmanın çok stresli bir iş olduğunu belirtmişti. Vella, Engadget sitesine verdiği röportajda insanların kendilerine duyduğu güvenin ve bu insanları hayal kırıklığına uğratma korkusunun kendileri adına iki büyük motivasyon faktörü olduğunu belirtmişti.

Below’da oyuncular, belli bir prosedür çerçevesinde oluşturulan zindanlara atılıyor. Ellerine bir kalkan ve silah verilen oyuncular, ölüm tehlikesine karşı mücadele ediyor. Oyunun kreatif direktörü Kris Piotrowski, “Aşağıda ne var?” sorusunun cevabını saklı tutmaya çalıştıklarını dile getirmişti.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”UsBpnnq7Ep4″]

Below, 14 Aralık itibarıyla Xbox One ve Steam’deki yerini alacak. Oyunun çıkış fragmanı da YouTube’da yayınlandı.

İLGİLİ HABERLER