Manşetler

Beats’ten yeni amiral gemisi kulaklık: Studio Pro

beats studio pro

Beats Studio Pro adını taşıyan yeni kulaklığını gözler önüne çıkarttı. Studio Pro, şirketin 2017’den bu yana çıkarttığı ilk amiral gemisi ürün olma özelliğini taşıyor. Studio Pro yurt dışında bugün itibarıyla ön siparişe çıktı. Yarından itibaren Studio Pro’yu mağazalarda bulmak da mümkün olacak. Kulaklığın Türkiye fiyatı 12 bin 202 TL olarak belirlenirken, Apple’ın çevrimiçi mağazasında kulaklığın gönderimi için “çok yakında” ifadesi yer alıyor. Kulaklık için siyah, koyu kahve, lacivert ve kum taşı renk seçenekleri sunuluyor.

Sızıntılar Studio Pro’nun tasarımını daha önce görmeyi mümkün kılmıştı. Tasarımın Studio 3 modelinden pek farklı olmadığı da böylelikle ortaya çıkmıştı. Ancak bu noktada Beats’in teknik anlamda pek çok değişiklik yaptığını hatırlatmakta fayda var. Ses, gürültü engelleme ve konfor alanında dokunuşlar yapan Beats, kayıpsız USB-C ses desteğini sunan ilk Apple ürününü de sunmuş oluyor. Studio Pro ile Beats hem iPhone hem de Android telefon sahiplerine hitap etme iddiasını da sürdürüyor.

Studio Pro’da tamamen yenilenmiş bir akustik mimari kullanan şirket, yeni 40 mm sürücülerle en yüksek seste bile net bir deneyim vadediyor. Gelişmiş mikrofon sistemiyle biraz daha iyileştirilen aktif gürültü engelleme özelliğinin yanında şeffaf mod da Studio Pro’da kullanıcıları bekliyor. Studio 3’te şeffaf mod özelliği mevcut değildi.

Beats Studio Pro, kutusundan çıkan 3.5 mm kulaklık kablosuyla da kullanılabiliyor. Bu noktada Studio Pro’nun USB-C üzerinden kayıpsız ses desteği sunan ilk Apple ürünü olduğunu hatırlatmakta fayda var. USB-C girişi üzerinden bağlantı yapıldığında kullanıcılara müzik, telefon görüşmesi ve podcast’ler için farklı ses profilleri sunuluyor.

beats studio pro

Beats Studio Pro ekosistem savaşlarında tarafsız bir yerde duruyor

Beats Studio Pro, ekosistem savaşlarında daha tarafsız bir yerde duruyor. Studio Pro, hem iOS hem de Android’de çok sayıda yerel özellik i.in destek sunuyor. Her iki işletim sistemi için de tek dokunuşla kurulum, hesapta oturum açmış cihazlar arasında senkronizasyon ve yanlış yerleştirilmiş kulaklıklarınızı bulma gibi imkanlar sunuluyor. Dinamik kafa takibi ve uzamsal ses desteği de Studio Pro’nun Apple markalı bir çip taşımamasına rağmen barındırdığı özellikler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER