Teknoloji

BBC Instagram video ile haber yayınını deniyor

Instagram’ın gördüğü ilgi her geçen gün artarken, büyük kuruluşlar bu ilgiden faydalanmak için çeşitli yöntemler geliştirmekten geri kalmıyor. Bu konudaki en ilginç deneylerden birisiyse BBC imzasını taşıyor. Birleşik Krallık merkezli yayıncılık devi Instagram’ı kullanarak Instafax adını verdiği 15 saniyelik kısa video haberleri takipçileriyle paylaşıyor. BBC bir ay sürecek bu deney boyunca her gün üç adet video paylaşarak günün öne çıkan gelişmelerini özetlemeyi amaçlıyor. The Guardian’a konuşan BBC’nin çevrim içi haberler şefi Steve Herrmann, sürecin organik olmasını istediklerini ve video içeriklerini daha geniş kitlelere ulaştırma konusunda yeni fikirleri uygulamaya açık olduklarını belirtti.

bbc-news-instagram-230114

Servis için seçilen Instafax ismiyle 1980’ler ve 1990’lar boyunca Britanya televizyonlarını domine eden Ceefax haber servisine bir gönderme yapan BBC, Instafax’te diğer haber servislerinden izlere de yer veriyor. NowThisNews 2012 yılından bu yana Instagram aracılığıyla haber paylaşmasına ek olarak; Vine, Snapchat, Facebook ve Twitter için de içerik üretmesiyle tanınıyor. NowThisNews video, yazı ve seslendirme kombinasyonuyla haberleri sunarken, BBC 15 saniyelik haberlerinde yazı ve video kombinasyonunu kullanıyor.

Pek çok marka Vine ve Instagram gibi mecralardan faydalanmanın bir yolunu geliştirmiş durumda. BBC’nin Instafax deneyi ise geleneksel medya kuruluşlarının içerik dağıtım konusunda yeni mecralara uzak durmadığını gösteriyor.

İlgili >> The Guardian, BBC News (Instagram)

İLGİLİ HABERLER